Divas ventspilnieces ieguvušas Latvijas Universitātes Fonda mecenātu stipendijas. „Valpro” stipendiju 1 500 eiro apmērā ieguvusi Ventspils 4. vidusskolas absolvente, LU Ķīmijas fakultātes studente Antra Bērziņa. Savukārt LU dižmecenāta Kristapa Morberga inženierzinātņu stipendiju 1 900 eiro apmērā ieguvusi Ventspils 1. ģimnāzijas absolvente, Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) studente Liene Švarce.

Jau ceturto gadu tiek piešķirtas uzņēmuma „Valpro” stipendijas. "Valpro" stipendijas mērķis ir atbalstīt LU, RTU un Latvijas Lauksaimniecības universitātes eksakto zinātņu studentus, kuri ir labākie savā pētnieciskajā studiju jomā.

 

Stipendijas laureāte Antra Bērziņa stāsta: „Vidusskolā par saviem mīļākajiem saucu eksaktos mācību priekšmetus. Un nu jau trešo gadu studēju ķīmijas bakalaura studiju programmā LU Ķīmijas fakultātē. Ķīmija ir mana sirdslieta, šajā jomā nav robežas starp darbu un hobiju. Ne reizi neesmu nožēlojusi šo izvēli, kā arī to, ka pēc vidusskolas absolvēšanas paliku studēt Latvijā. Šī stipendija ir ne tikai finansiāls atbalsts studiju laikā, bet arī iespēja izstrādāt bakalaura darbu par sev tiešām interesējošu, turklāt uzņēmumam noderīgu tēmu. Tā kā izvēlētā tēma ne tikai iekļauj analītiskās ķīmijas nozari, bet skar arī darba aizsardzības un medicīnas jomu, tā ir arī iespēja darba izstrādes procesā gūt vērtīgu pieredzi un zināšanas turpmākajām studijām maģistrantūrā, par ko esmu ārkārtīgi pateicīga uzņēmumam „Valpro”.”

 

Kristapa Morberga inženierzinātņu stipendijas ieguvēja Liene Švarce par sevi stāsta: „Cik sevi atceros, mani vienmēr saistījušas gan eksaktās zinātnes, gan radošas izpausmes, tieši tādēļ izvēlējos studēt arhitektūru – sfēru, kurā zinātne un māksla savienojusies vienotā, nedalāmā veselumā.Priekš manis ļoti nozīmīga ir nepārtraukta kustība, daudzveidīga vide, tādēļ vienmēr izmantoju visas piedāvātās iespējas, esmu bijusi gan „Erasmus” studiju apmaiņā, gan praksē, apmeklēju visdažādākos mākslas, dizaina, arhitektūras pasākumus, kas palīdz ne vien profesionālajā izaugsmē, bet arī augt kā personībai. Jūtos pagodināta saņemt šo stipendiju, kas pierāda, ka neatlaidīgs darbs, augsta atbildības sajūta un pozitīva attieksme vienmēr tiek pamanīta. Iegūto stipendiju izmantošu profesionālās izaugsmes veicināšanā, gūstot pieredzi praksē ārzemēs.”

 

LU Fonda mecenātu stipendijas 2014./2015.akadēmiskajā gadā ir ieguvuši 115 studenti no LU, Rīgas Tehniskās universitātes, Latvijas Lauksaimniecības universitātes, Rīgas Stradiņa universitātes, Latvijas Kultūras akadēmijas, Rīgas Tehniskās koledžas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: