Labiekārtošanas kombināts informē par bīstamo atkritumu savākšanas akciju, par akciju Vide bez atkritumiem, par šķiroto atkritumu laukumiem un pakalpojumiem juridiskām personām.

Bīstamo atkritumu savākšanas akcijas

Lai izveidotu drošu vidi, ir jādomā arī par bīstamo atkritumu pareizu savākšanu un utilizāciju. Pašvaldības SIA Ventspils labiekārtošanas kombināts reizi gadā rīko elektrisko un elektronisko iekārtu atkritumu un bīstamo atkritumu savākšanas izbraukuma akcijas, savukārt par azbestu saturošu atkritumu apsaimniekošanu ir jāslēdz līgums un par to izvešanu jāvienojas atsevišķi.

Vide bez atkritumiem

Lai motivētu iedzīvotājus šķirot atkritumus, Labiekārtošanas kombināts jau kopš 2004. gada organizē akciju Vide bez atkritumiem. Iedzīvotāji,nododot šķiroto atkritumu laukumos makulatūru, stikla pudeles, PET pudeles, plastmasas un skārda iepakojumu un automašīnas akumulatorus, saņem šķiroto atkritumu akcijas kartītes. Par katru atkritumu nodošanas reizi kartītē iespiež zīmodziņu. Sakrājot 12 zīmodziņus, iespējams nopelnīt bezmaksas atkritumu izvešanu vienu reizi vai atlaidi viena mēneša maksājumam, ja dzīvo daudzdzīvokļu dzīvojamajā mājā. Katra aizpildītā kartīte piedalās izlozē, kas notiek divas reizes gadā. Galvenā balva – sadzīves atkritumu bezmaksas izvešana 12 mēnešus un vienreizēja lielgabarīta atkritumu konteinera bezmaksas izmantošana.

Svarīgi ievērot!

Lai izvairītos no nepatīkamiem starpgadījumiem, iedzīvotāji daudzdzīvokļu dzīvojamo māju iekšpagalmos aicināti atstāt savas mašīnas tā, lai netraucētu speciālajam transportam piekļūt pie konteineriem. Savukārt privātmāju iedzīvotājiem konteinera izvešanas dienā līdz plkst. 6 konteiners jānovieto atkritumu apsaimniekotāja darbiniekiem pieejamā vietā ārpus īpašuma robežām. Atgādinām, ka sadzīves atkritumu konteineros stingri aizliegts ievietot būvniecības atkritumus.

Šķiroto atkritumu laukumi

Šķiroto atkritumu pieņemšanas laukumos Jēkaba ielā 47 un Siguldas ielā 8a katru dienu no plkst. 10 līdz 19, izņemot pirmdienas, bez maksas var nodot visdažādākos sašķirotos atkritumus. No privātpersonām pieņem: papīru, kartonu, stiklu, metālu, plastmasu un PET, liela izmēra atkritumus (piemēram, mēbeles), audumus, elektriskos un elektronisko iekārtu atkritumus (neizjauktā veidā), luminiscences lampas, baterijas un akumulatorus. Ventspils teritorijā 43 vietās ir izvietoti arī dalīto atkritumu konteineri.

Pakalpojumi juridiskām personām

No juridiskām personām Labiekārtošanas kombināts bez maksas pieņem biroja papīru, kartonu, plastmasas plēvi. Savukārt elektrisko un elektronisko atkritumu (neizjauktā veidā), kā arī luminiscences lampu nodošana ir maksas pakalpojums.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: