2014. gada augustā Jūrkalnē reģistrēta pirmā daudzbērnu ģimene, kas no biedrības "J3" saņems vienreizēju maksājumu – 1000 eiro, jo pasaulē nācis Reiņa un Egitas Priedoliņu trešais bērniņš – dēls Pēteris. Viņu mājas sagaidīja māsa Alise un brālis Pauls.

Biedrība "J3" dibināta 2012. gadā, tā ir privāta iniciatīva ar mērķi atbalstīt Ances, Jūrkalnes un Užavas pagastu daudzbērnu ģimenes, kuras laiž pasaulē trešo un katru nākamo bērniņu.

 

Sadarbībā ar Ventspils novada pašvaldību ir izstrādāts Ances, Jūrkalnes un Užavas pagastu iedzīvotājiem saistošs nolikums. Biedrības finansējums pienākas ģimenei, kas vismaz divus gadus ir deklarējusi savu dzīvesvietu kādā no minētajajiem pagastiem un kurai pēc 2012. gada 1. janvāra dzimis trešais, ceturtais vai katrs nākamais bērns. Piesakoties biedrības "J3" sniegtajam atbalstam, ģimenei jānorāda, kādiem nolūkiem nauda tiks tērēta. Pagaidām biedrībai izdevies piesaistīt tik daudz finansiālo līdzekļu (visvairāk tos ziedojuši biedrības aktīvisti), lai atbalstītu vismaz desmit ģimenes.

 

Jūrkalnē šobrīd deklarētas sešas daudzbērnu ģimenes. Pirmā biedrības maksājuma saņēmēja, Priedoliņu ģimene no Jūrkalnes, atklāj, ka biedrības maksājumu izmantos dzīvesvietas labiekārtošanai.

 

Biedrības "J3" pārstāvis Aigars Ālītis uzteic Ventspils novada pašvaldību par līdzšinējo sadarbību, atbalstu un ieinteresētību dzimstības veicināšanā. Jāatzīmē, ka šogad pašvaldība ir palielinājusi bērna dzimšanas pabalstu līdz 200 eiro, bet daudzbērnu ģimeņu bērniem skolās un bērnudārzos piešķīrusi brīvpusdienas. Savukārt ārsts Rauls Vēliņš, kurš arī iesaistījies biedrībā, pārstāvis uzskata: "Pabalsti un citi finansiāli stimuli nebūs izšķirošais, lai panāktu būtisku dzimstības palielinājumu Latvijā. Vienreizējs maksājums ir tikai simbolisks un cieņu apliecinošs žests. Galveno lomu redzam sabiedrības attieksmes maiņā pret vairākbērnu ģimenēm. Uzskatam, ka Latvijas Pašvaldību savienībā jāizveido vienota brīvo dzīves ietu un darba vakanču datu bāze, kas paredzētas jaunajām ģimenēm."

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: