Krāsainās koku pārmaiņas, aizvien biežākas lietavas un gaisa temperatūras rādītāja izmaiņas mums atgādina, ka vasaras sezona ir noslēgusies. Arī šoruden ir pienācis laiks ziemas guļā doties visām pilsētas strūklakām.

Šonedēļ ir uzsākti strūklaku izslēgšanas un ieziemošanas pasākumi, pakāpeniski līdz nedēļas beigām izslēdzot visas septiņas Ventspils strūklakas. Pirmās šonedēļ tika izslēgtas „Saules laiviņas” Jaunpilsētas laukumā un strūklaka „Lāses” pie Ventspils augstskolas. Bet šodien un rīt tiks izslēgtas arī pārējās strūklakas, kas šovasar priecēja ventspilniekus un pilsētas viesus – strūklaka Dzirnavu laukumā, „Kuģu vērotājs” Ostas ielas promenādē, „Kāpu priede” Pārventas centrā un abas peldošās strūklakas - Reņķa dārza dīķī un Vidumupītē pie Lielā prospekta.

 

Lai strūklakas varētu pārziemot un pavasarī tās atkal bez sarežģījumiem varētu ieslēgt, tiek iztukšotas to sistēmas, notīrītas nogulsnes un noņemtas tehnoloģiskās iekārtas, kurām tiek veikti profilaktiskie remontdarbi.

 

Atgādinām, ka pagājušajā gadā vienlaikus ar Jaunpilsētas laukuma rekonstrukcijas darbiem tika uzlabota strūklaka „Saules laiviņas”, savukārt pavisam jaunu, modernu un unikālu strūklaku nākošgad plānots ierīkot Lielajā laukumā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: