Sulīgie augļi – āboli – ienākušies daudzu piemājas dārziņos. Visai interesantu veidu, kā pacienāt arī citus cilvēkus, kuriem āboli jāpērk tirgū vai veikalā, jo pašiem dārziņš nav, izdomājuši kādas Augusta ielas privātmājas saimnieki.

Nu jau vairākas dienas pie viņu mājas vārtiņiem nolikti spainīši ar pašu dārzā lasītajiem āboliem, bet pie sētas žoga virs tiem piesprausts uzraksts – “Lūdzu cienājieties!”, kas tā vien mudina kādu ābolīti tūlīt pat notiesāt vai aiznest uz mājām.

 

“Tā kā šogad ir daudz ābolu un paši jau esam gana tos saēdušies, sulas saspieduši, kā arī kompotus un ievārījumus sataisījuši, izdomājām ābolus salasīt spainīšos un piedāvāt arī citiem. Tas noteikti ir labāk nekā vienkārši tos izmest ārā,” portālam ventasbalss.lv stāsta Evita. Vēl ātrāk spainīši tukšojas, ja tajos ieliek bumbierus, tie esot lielā cieņā, bet arī ābolus neskādējot. Lai arī tie izskatoties skābi, patiesībā esot ļoti saldi un garšīgi, atklāj Evita. Citus gadus mājas saimnieki ābolus esot veduši arī uz Briežu dārzu, bet šogad ar tiem cienā garāmgājējus.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: