Laikraksta «Ventas Balss» pirmdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Skola izmaina dzīves ritmu

Gaidas, neziņa, cerības, satraukums un prieks vienlaikus... Tās ir izjūtas, kuras šodien pārņem ikvienu pirmklasnieku, un mazliet no tā visa izdzīvo pārējo klašu audzēkņi un pat skolotāji un vecāki. Ir sācies jaunais mācību gads!

Atdzimst ciema vienīgais veikaliņš

Aptuveni 30 cilvēku kompānijā Vārves pagasta Zūrās piektdien atdzima vienīgais ciema veikaliņš. Nu tā saimnieks ir zemnieku saimniecības Akmeņkalni īpašnieks Kārlis Akums.

2.lpp. Viedoklis: «Tehniskais progress», žurnālists Pēteris Neimanis

«Progresu apstādināt nevar! Arī policijā.»

3.lpp.

Noskaņojas pedagoģiskajam darbam

Ar ikgadējo skolotāju konferenci noslēgušās pilsētas pedagogu metodiskās dienas un akcentēti uzdevumi jaunajam mācību gadam.

4.lpp. Izmeklēšanas aizkulises

Ventspils noziegumiem pa pēdām

Daudzi aizraujas ar izmeklēšanas seriālu skatīšanos un viņiem nereti šķiet, ka tā tas notiek arī reālā dzīvē. Ventspilī strādājošais vecākais kriminālistikas eksperts Zigurds Štelmahers saka, ka ir pat ieviesies termins CSI efekts. Profesionāļa acīm raugoties, CSI filmās redzamās ekspertu darbības patiesībai atbilst aptuveni par 40%, lai arī tehniskie līdzekļi ir visai līdzīgi.

 

5.lpp. Intervija

Grāmata pastāvēs mūžu mūžos

Ventspilnieki pamatoti lepojas ar savām bibliotēkām. Tās jau sen kļuvušas par izglītības un kultūras centriem pilsētā. Pie Ventspils Galvenās bibliotēkas stūres nu jau vairākus gadus atrodas ASTRA PUMPURA.

6.lpp. Ceļasoma

Minoties vairojas laimes hormoni

4 valstis, 17 dienas, 800 km uz velosipēda – šādi savu atvaļinājumu izvēlējušies pavadīt ventspilnieki Sandra Vilkauša un Raimonds Požarskis.

7.lpp.

Maksā ar viltotu naudu

Ventspilī fiksēti vairāki gadījumi, kad apgrozībā nonākusi viltota nauda. Par trīs gadījumiem informēta Valsts policija. Šo lietu izmeklē Kurzemes reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas birojs.

1929. gads. Vasara. 9. turpinājums.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: