Rentgena izmeklējumi ir vieni no retajiem izmeklējumu veidiem, kuriem valsts piešķīrusi pietiekami lielu finansējumu, lai uz tiem neveidotos gaidīšanas rindas.

Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā rentgena izmeklējumi tiek veikti ar jaunākās paaudzes rentgena iekārtu, kas pagājušajā gadā iegādāta par Ventspils pašvaldības piešķirto finansējumu. Rentgena izmeklējumi tiek veikti ne tikai tiem pacientiem, kuri ar traumām nokļuvuši slimnīcā. Slimnīcā tiek pieņemti arī ambulatorie pacienti.

 

Rentgena izmeklējumi ir vieni no informatīvākajiem, un tie bieži tiek nozīmēti kā pirmie izmeklējumi. Rentgenizmeklējumus visbiežāk veic kaulu lūzumu, kaulu struktūras (kaulu deformācija, veidojumi), locītavu (osteoartrīti, traumatiski bojājumi) un mugurkaula (spondiloze, spondiloartroze, iedzimtas patoloģijas)izvērtēšanai, izmeklējumus veic arī galvai, iegurnim, kā arī plaušām (plaušu slimības).

 

Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā uz valsts apmaksātajiem rentgena izmeklējumiem nav jāpierakstās. Rentgena kabinets ambulatoros pacientus pieņem no plkst. 8.00 līdz 18.00. Vispirms pacientam jāvēršas reģistratūrā un jānoformē apmeklējums.

 

Lai saņemtu valsts apmaksāto izmeklējumu, nepieciešams ģimenes ārsta vai speciālista nosūtījums. Tādā gadījumā būs jāmaksā tikai pacienta iemaksa – 2,85 eiro. Pēc tam pacientam jādodas uz rentgena kabinetu, jāizņem taloniņš elektroniskajā rindu regulatorā un jāgaida sava kārta. Plašāku informāciju var saņemt, zvanot uz slimnīcas reģistratūru pa tālruni 63624665.

 

FOTO: Slimnīcā rentgena izmeklējumus veic ar mūsdienīgu jaunākās paaudzes rentgena iekārtu, kuras iegādei finansējumu piešķīra Ventspils pašvaldība.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: