Latvijas Kempingu asociācija izstrādā kempingu kvalitātes kritērijus, lai vērtējumu oficiāli varētu ieviest visām šāda veida atpūtas vietām Latvijā. Ventspils kempings varētu pretendēt uz četrām zvaigznēm.

Patlaban Latvijā atšķirībā no citām valstīm neesot kvalitātes sertifikācijas kempingiem, līdz ar to jebkuru vietu pasludināt par kempingu var ikkatrs.

Šādas vietas nereti problēmas sagādājot ārvalstu tūristiem, kuri pēc norādēm ierodas kempingā, kur viņus sagaida aizaugusi pļava, par kuru tiek prasīta samaksa.

Kempingu asociācija kvalitātes standartus aizlienējusi no Somijas un Norvēģijas, pēc kuriem tiekot izstrādāti vietējie.

Kempingu kvalitāte tikšot vērtēta pēc pieczvaigžņu sistēmas. Latvijā gan lielākajam zvaigžņu daudzumam neatbilstot neviens kempings. Uz četrām zvaigznēm varētu pretendēt Ventspils "Piejūras kempings" un kempings "Apaļkalns". Pārējie varētu būt trīs, divu, vienas zvaigznes kempingi.

Rudenī tiks pārbaudīs, kā šāda sertifikācija darbojas, to vēl nepieciešams apstiprināt Ekonomikas ministrijai, kā arī veikt citus juridiskus pasākumus. Plānots, ka kempingu sertificēšana varētu stāties spēkā, sākot ar nākamo sezonu.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: