Rātslaukumā jau uzslieta skatuve, kur šovakar plkst. 19.00 notiks pilsētas svētku atklāšanas ceremonija un pilsētas apbalvojumu pasniegšanu. Jāsteidz gādāt ziedus, lai vakarā suminātu balvu saņēmējus.

Ventspils pilsētas domes Lielā balva šogad tiek piešķirta SIA Pilsbūve valdes priekšsēdētājam Aivaram Avotiņam. Uzņēmējam apbalvojums piešķirts par ilggadēju un nesavtīgu ieguldījumu pilsētvides veidošanā, rekonstrukcijas darbu veikšanā un pilsētai nozīmīgu būvju celtniecībā. Avotiņa vadībā Ventspilī tapušas daudzas nozīmīgas Ventspils celtnes, tostarp Livonijas ordeņa pils rekonstrukcija un Pārventas bibliotēka.

 

Savukārt Ventspils pilsētas domes balvas piešķirtas vēl septiņiem ventspilniekiem. Šovakar uz skatuves pilsētas Rātslaukumā tiks godināts arī Ventspils pilsētas pašvaldības policijas priekšnieks Jānis Arājs. Ventspilnieki, balsojot par viņu novērtējušu Arāja ilggadējo darbu un rūpes par pilsētnieku un pilsētvides drošību.

 

Daudz balsis no pilsētas iedzīvotājiem ieguvis arī Ventspils brīvostas kapteinis Arvīds Buks. Viņš jau ilgus gadus profesionāli uzrauga un organizē drošu satiksmi Ventspils ostā. Par ostas kapteini Buks strādā jau 23 gadus.

 

Savukārt airēšanas treneris Ēriks Eglītis pilsētas iedzīvotāju atzinību izpelnījies par aktīvu iesaistīšanos sporta dzīves pilnveidošanā Ventspils pilsētā un augstas klases sportistu sagatavošanu.

 

Mūsu pilsētas iedzīvotāji paldies vēlas teikt arī Ventspils Svētā Nikolaja pareizticīgo baznīcas priesterim Vadimam Demčenko par ieguldījumu dievnama restaurācijas darbos, par rūpēm, sapratni un ventspilnieku garīgās dzīves kopšanu.

 

Savukārt nu jau par ventspilnieku kļuvušais, vienmēr atsaucīgais un aktīvais SIA Bucher Schoerling Baltic valdes priekšsēdētājs Niklauss Hūzers izpelnījies iedzīvotāju cieņu un atzinību, jo risina vienu no būtiskākajiem jautājumiem katram iedzīvotājiem – rada darba vietas un iespēju nopelnīt. Hūzeram balva tiek pasniegta par ieguldījumu Ventspils pilsētas darba vides attīstībā un nesavtīgu darbu uzņēmuma attīstības veicināšanā.

 

Savukārt ķirurgs Ģirts Štekerhofs balvu saņems par ilggadēju un nesavtīgu darbu, kompetenci un rūpēm par pilsētnieku veselību. Taču viņš nav vienīgais medicīnas jomas pārstāvis, kurš šogad ir apbalvojamo vidū. Starp tiem arī vienīgā dāma kungu pulkā – vecmāte Diāna Zaļepska, kas pirmā savās rokās turējusi daudzus mazuļus, kas pasaulē nākuši Ventspils slimnīcā. Viņa iedzīvotāju cieņu un mīlestību izpelnījusies par iejūtību, atsaucību, rūpēm un profesionālu darbu, gādājot par jaunajām māmiņām un mazuļiem.

 

Jāatgādina, ka iepriekšējā gadā balvas saņēma pārsvarā daiļā dzimuma pārstāves un starp tām tikai viens kungs - Ventspils digitālā centra vadītājs Egons Spalāns. Lielo balvu saņēma pilsētas galvenā arhitekte Daiga Dzedone, bet Balvas saņēma arī – Ventspils labiekārtošanas kombināta Apzaļumošanas iecirkņa vadītāja Ramona Jankovska, Ventspils muzeja direktore Margarita Marcinkeviča, sieviešu kora Venda un mūzikas skolas audzēkņu kora Nošu planētas diriģente un ansambļa Mundus vadītāja Anitra Niedre, Ventspils 4. vidusskolas matemātikas skolotāja Maira Ozola, Sporta pārvaldes vadītāja Daina Paipala, slimnīcas radioloģe diagnostiķe Irina Plotņikova.

Jāatgādina, ka kandidātus balvām izvirza paši ventspilnieki – iedzīvotāji, iestādes, organizācijas un uzņēmumi. Par izvirzītajiem kandidātiem vēlāk bija iespējams balsot Ventspils portālā un aizpildīt anketas, kas publicētas laikrakstā Ventas Balss. Pēc balsošanas rezultātu apkopošanas domes Apbalvošanas komisija, ņemot vērā iedzīvotāju balsojumu, izvirza kandidātus apbalvojumu saņemšanai, un galējo lēmumu par apbalvojumu saņēmējiem pieņem Ventspils pilsētas dome. Balvu pasniegšanas tradīcija tika aizsākta 2000. gadā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: