Laikraksta «Ventas Balss» piektdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Atpūšas Zilā karoga pludmalē

Ak, laimīgie, kuriem ir atvaļinājums vai brīvdienas! Viņiem ir iespēja no karstuma paglābties jūras krastā. Ventspilī šo iespēju dāvā Zilā karoga pludmale, ko karstajās dienās izmanto 4–5 tūkstoši ļaužu. Vietas pietiek visiem: gan pašu cilvēkiem, gan pārējo Latvijas pilsētu iedzīvotājiem, gan viesiem no Lietuvas, Krievijas un citām zemēm.

Lelles – pret ātruma pārkāpējiem

Savdabīgu veidu, kā cīnīties pret autovadītājiem, kas pārsniedz atļauto braukšanas ātrumu, atraduši jūrkalnieši. Viņi izgatavojuši divas lelles cilvēka augumā un novietojuši tās Ventspils – Liepājas šosejas malā.

2.lpp. Viedoklis: „Pēda pie zemes”, laikraksta “Ventas Balss” žurnāliste Dace Vašuka.

«Esam domāšanu uzkonstruējuši vai arī pakļāvušies sistēmai, kas to apzināti veidojusi, balstoties uz pārliecību, ka valsts, sabiedrības pārvalde sākas «no augšas», proti – no parlamenta, premjera, prezidenta, ministra, ierēdņiem un tā tālāk uz leju līdz nonākam līdz savai sētai, mājai un istabai. Iespējams, vien par pēdējo neprasām atbildību «no augšas.» Par pārējo; no vienas puses gaužamies, ka pārlieku ierobežo, no otras puses ērta ir pozīcija neuzņemties atbildību (tai skaitā par ēnu ekonomiskas apmēru valstī).»

 

3.lpp.

Lūgs ministrijai skaidrojumu

Ugāles skolotāju kolektīvā vēstule, kurā pedagogi pašvaldībai lūdz rast iespēju kolēģim Pēcim turpināt darbu skolā, iesniegta novada pašvaldībā.

Tiek pie jaunām saliekamajām tribīnēm

Šonedēļ Piedzīvojumu parkā notiek liela rosība ap jauno Olimpiskā centra Ventspils inventāru – saliekamajām skatītāju tribīnēm, kurās ērti varēs sēdēt 1000 skatītāju.

Izdeg spuldzīte, jāsauc elektriķis

Traģēdija Krustpils novadā atgādina, ka neprofesionāla pašdarbība ar elektrību var maksāt dzīvību. Pēdējā laika statistika ir nežēlīga. Lai arī kopš pavasara spēkā ir noteikumi, kas liedz pat lampu pielikt bez elektriķa palīdzības, realitātē dara ne to vien.

4.lpp.

Deviņdesmit gados pieredzēts daudz

Ar sarkanbaltsarkanām rozēm vakar 90 gadu jubilejā sveica kādreizējās vācu armijas lidotāju Ivaru Ilgvaru Cipuli.

Ceļos ar močiem

Rīt Latvijas Jawa kluba dibinātāji, ugālnieki Mārcis Zariņš un Aivis Beļakovs, ar motocikliem doties trīs nedēļu tālbraucienā apkārt Melnajai jūrai.

Ielās Austrālijas ģitārspēles virtuozs

Karstajās dienās ventspilnieku gaitas apturēja negaidītas mūzikas skaņas ceļojošā ielu muzikanta Pētera Pika (Peter Pik) izpildījumā.

5.-6.lpp. TV programma

7.lpp. Intervija. Dzīve ir likumsakarīgu nejaušību virkne

Gods būt kopā ar Latvijas Valsts prezidentu diendienā ne visiem ir dots. Ventspilnieks GUNDARS DAUDZE šādu privilēģiju bauda savā darbā. Šomēnes aprit trīs gadi kopš Andri Bērziņu ievēlēja par prezidentu, savukārt prezidents izvēlējās Gundaru Daudzi par prezidenta kancelejas vadītāju.

8.lpp. Sports. Demoras jātniekiem godalgas Tukumā

Tukuma pilsētas Rožu svētkos organizētajās sacensības jātnieku sportā konkūrā veiksmīgi startējuši Jātnieku sporta kluba Demora pārstāvji, tiekot pie trim pirmajām vietām.

Auto amatieriem Latvijas balvas

Ventspils puses autokrosa amatieri veiksmīgi startējuši 3. Latvijas starpreģionālajā amatieru čempionātā Ludzā, tiekot pie dažāda kaluma godalgām un apliecinot, ka centīgs darbs vienmēr atmaksājas.

Futbola klubā spēlētāju staigāšana

Turpinoties spēlētāju pārejas periodam, aktīva rotācija notiek arī FK Ventspils rindās – ir gan jaunpienācēji, gan projām gājēji, gan pārsteigumi.

9.lpp. Reportāža. Atpūšas Zilā karoga pludmalē

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: