Jūras svētkos dažādi pasākumi notiks arī Livonijas ordeņa pilī, Amatu mājā, Piejūras brīvdabas muzejā un Herberta Dorbes muzejā.

Livonijas ordeņa pilī 12. jūlijā no 11.30 līdz 14.00 ikviens tiek aicināts uz ūdenspriekiem, lai kopīgi pārliecinātos par ūdens dabīgo dabu un sparu.

 

Pils pagalmā varēs griezt dzirnu ratu, darināt priežu mizu kuģīšus, vērot cita veida ratus – senos velosipēdus (G. Brūna kolekcija) un secināt to, ka arī mūzika griežas muzikālais duets (G. Kaģis & P. Ķierpe) muzicēs uz ratu riteņiem, velosipēdu spieķiem un ļaus to izmēģināt arī apmeklētājiem.

 

 

Pilī var iepazīt nesen atklāto izstādi “Naudas dizains. PIN KODS” un 11 vadošo Japānas fotomākslinieku izstādi “Japānas metamorfozes”, turklāt viesu ērtībai pils ekspozīciju un izstādes varēs skatīt līdz pat plkst. 19.00 vakarā, kad pils iekšpagalmā sāksies vīru kamerkora “The Rychenbirds” (Austrija) koncerts. Dienas karstuma nogurdinātie plkst. 22:30 tiek gaidīti uz jubilejas Kinonakti (10 gadi!) pils pagalmā, kura šogad (pirmoreiz!) notiks bez maksas!

 

Kinonakts programmā šogad pazīstamu un mazāk zināmu ventspilnieku dzīves stāsti no LTV1 raidījumu cikla Province: Ausma Saliņa, Valentīna Žūka un Zane Stikāne.

 

Amatu mājā Jūras svētki iestāsies vienos dienā un turpināsies līdz trijiem pēcpusdienā. Tiks vārīta Ziv’zup’, kopā ar duetu “Indra un Normunds” tiks dancots un spēlēts uz nebēdu, bet labākos atmiņu mezglus par Jūras svētkiem varēs iesiet pie Amatu mājas mezglotājiem.

 

No Ventmalas notikumiem sagurušos veldzēs Piejūras brīvdabas muzejs ar Zvejnieku spēlēm brīvā dabāno plkst. 13:00 līdz 16:00, kur notiks gan glābšanas riņķa, gan zivs mešana tālumā, gan saivu savākšana. Vēl vajadzēs atpazīt desmit zvejas rīkus un sameklēt deviņas pazīstamas zivis muzeja teritorijā, visas darbības notiks latvisku jūras ziņģu pavadībā, - spēlēs grupa “Taizers” no Rīgas (Egils Pētersons un Normunds Nurks). Apmeklētāji tiek aicināti ierasties zvejnieku tērpos, - tiek solītas arī balvas!

 

Svētdien, 13. jūlijā, plkst. 14.00 Herberta Dorbes muzejā sagaida mazie Jūras svētki, kas izskanēs ar Zigrīda Strauta dzeju par jūru Aijas Bumbieres lasījumā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: