Laikraksta «Ventas Balss» otrdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Kāds nemaksā par karsto ūdeni

Kādas daudzdzīvokļu mājas iedzīvotāji ir sašutuši par karstā ūdens cirkulācijas rēķinu maijā, visu vainu noveļot uz patērētā siltuma skaitītāju. Uzņēmums Ventspils siltums un nama apsaimniekotājs atklājuši citus pieaugošā maksājuma iemeslus.

VID ķersies klāt autoservisiem

Autoservisos divu mēnešu laikā jānovērš pārkāpumi saimnieciskajā darbībā. Tā, pamatojoties uz nodokļu izvērtējumu, noteicis Valsts ieņēmumu dienests (VID).

2.lpp. Viedoklis: „No otra gala”, laikraksta “Ventas Balss” žurnāliste Dace Vašuka.

«Paaudžu un visi pārējie solidaritātes principi ir pieņemami – darba spējīgais samaksā un palīdz izdzīvot tam, kurš strādāt vēl nevar vai vairs nevar. Man nav nekas pretī samaksāt arī par māmiņām, kuras nestrādā algotu darbu un nodokļus nemaksā, bet ar mīlestību apčubina daudzbērnu saimi. Taču pētījumi par ēnu ekonomikas apmēru un daudzi dzīves piemēri, kurus paši ikdienā redzam dažādās jomās, apliecina, ka ir pietiekami daudz tādi, kuri var strādāt, bet negrib, un ir tādi, kuri strādā, bet nodokļus nemaksā. »

3.lpp.

Jauna ceļu nodeva

Sākot no šodienas, kravas transportam, kurš izbrauc uz galvenajiem autoceļiem, tiek piemērota jauna, īpaša nodeva. Arī Latvijas valdība sāk ieviest tā dēvētās eirovinjetes.

Medus ienesums nokrities zem vidējā

Neparasti aukstais laiks nepatīk arī bitēm. LNT ziņu raidījumos biškopji izsaka bažas par šī gada medus ievākumu un prognozē medus cenu celšanos.

4.lpp. ŪDEKA informē

5.lpp. Brīvostas ziņas

6.lpp. Sports. Jaunajiem vieglatlētiem valsts medaļas

Olimpiskā centra Ventspils stadionā aizvadīts Latvijas čempionāts vieglatlētikā U18 vecuma grupā, kurā pie medaļām tika arī mūspuses jaunie sportisti, vienu reizi kāpjot arī uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena.

Trīsbumbu spēlēs 15 komandas

Ceturtajā Trīsbumbu spēļu sezonā par godalgām cīnīsies 15 komandas, starp kurām būs arī pašreizējie čempioni Krauzers no Talsiem, kā arī pārējās divas medaļnieces Blāzma un Maskava.

Seši vārti un beidzot uzvara

FK Ventspils futbolisti pārtraukuši neuzvarēto maču sēriju, savā laukumā pārliecinoši ar 6:1 pieveicot Virslīgas pastarīti FC Jūrmala, tiesa, pietuvoties līderei Skonto tas pagaidām neļauj.

7.lpp. Ventspilnieki pirmajā republikā. 1929. gads. Ziema

Apskatu bija plānots sākt ar 1930. gadu, taču grēks būtu palaist garām tādu burvīgu dabas parādību kā laikraksts Ventspils Komunists, kuram 1929. gadā iznāca divi numuri.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: