Saistībā ar Valsts darba inspekcijas (VDI) sāktajām pārbaudēm lauksaimniecības uzņēmumos Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome (LOSP) aicina ziņot par gadījumiem, kad VDI inspektoru pārbaudes nav saskaņotas ar saimniecību, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja LOSP pārstāvji.

VDI laikā no 21. jūnija līdz 28. augustam izsludinājusi tematiskās pārbaudes lauksaimniecības nozares uzņēmumos visā valstī, pārbaudot darba aizsardzības normatīvo aktu prasību ievērošanu.

Savukārt LOSP norāda, ka šajā laikā lauksaimniekiem ir visnoslogotākais gada periods, līdz ar to aicina VDI neuzlikt vēl papildu slogu ar negaidītām un ar saimniecību īpašniekiem nesaskaņotām VDI inspektoru vizītēm.

"Esam par to, ka darbiniekiem ir jānodrošina veselībai un dzīvībai nekaitīgi darba apstākļi, taču ir situācijas, kad neskaitāmo pārbaužu laikā lauksaimnieks vairs netiek primāri uzskatīts kā lauksaimnieciskās produkcijas ražotājs, bet gan kā neskaitāmo institūciju kontroļu, pārbaužu un soda sankciju mērķtiecīgs objekts," norādīja LOSP valdes priekšsēdētāja vietnieks ES lietās un ārējos sakaros Armands Krauze.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: