Konkursā "Eiropas Gada pašvaldība 2014" no 23 pieteiktajām pašvaldībām otrajai kārtai ir izvirzītas 14 vietvaras, informē Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) pārstāve Ilze Rukute.

Par Eiropas Gada pašvaldības titulu un citām nominācijām cīnīsies Nīcas novads un Ventspils pilsēta, Rundāles novads, Jelgavas novads un Jelgavas pilsēta, Jūrmalas pilsēta, Tukuma novads un Jaunpils novads. No Vidzemes plānošanas reģiona otrajai kārtai izvirzīti Valmieras pilsēta, Raunas novads un Smiltenes novads, bet no Latgales sacentīsies Daugavpils pilsēta un Viļakas novads.

Latgalē vēl gan cīņa turpinās starp Dagdas novadu un Līvānu novadu, kura pašvaldība no Latgales sacentīsies grupā ar iedzīvotāju skaitu virs 7000. Šogad atšķirībā no iepriekšējiem gadiem pašvaldības konkurēs trīs kategorijās: lielās pilsētas, novadu pašvaldības ar iedzīvotāju skaitu līdz 7000 un ar iedzīvotāju skaitu virs 7000, paskaidroja Rukute.

Izvēloties pašvaldības konkursa otrajai kārtai, vērtēšanas komisijas katrā plānošanas reģionā vērtēja pašvaldības gan pēc iesniegtā pieteikuma, gan arī apmeklēja pašvaldības klātienē.

Otrajā kārtā tiks vērtēti iedzīvotāju dzīves kvalitātes aspekti, kuru īstenošanā īpašu ieguldījumu var sniegt tieši pašvaldības, piemēram, personības attīstības veicināšanā, kas ietver izglītību, fizisko labsajūtu, mobilitāti, sociālo iekļaušanu, attālināto pakalpojumu pieejamību un citus kritērijus. Vērtēšanas komisijas vizītes uz pašvaldībām sāksies 11. augustā.

Vairākus gadus ir arī tradīcija noslēguma pasākumā apbalvot Eiropas Gada cilvēkus, kuri daudz darba, kā arī pūļu, nesavtības un sirsnības ieguldījuši gan kultūras, gan veselīga dzīvesveida, gan izglītības, gan iedzīvotāju iekļaušanas jomā, lai kopīgi paaugstinātu dzīves kvalitātes latiņu savā novadā vai pilsētā.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: