17. jūnijā Rīgā tika parakstīts līgums starp Ventspils Tehnikumu un SIA “Vides investīciju fondu” par elektromobiļa iegādi, kura piegāde Ventspilī paredzēta šī gada septembrī.

Kopējās projekta izmaksas ir 27 046 eiro, no kuriem 18 500 eiro ir KPFI finansējums. Projektu plānots īstenot līdz 2014. gada 31. decembrim.

Projekta  „Siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšana iegādājoties elektromobili Ventspils Tehnikumam” mērķis ir iegādāties vienu jaunu, rūpnieciski ražotu M1 klases elektromobili. Elektromobiļa iegāde atbilst arī konkursa mērķim – veicināt SEG emisiju samazināšanu, atbalstot transportlīdzekļus, kas pēc savas konstrukcijas kā vienīgo mehānisko dzinējspēku izmanto enerģiju no transportlīdzeklī glabātās elektroenerģijas un kuru SEG emisijas ir 0 g/km ieviešanu Latvijā.

Ventspils Tehnikums iegādāto elektromobili izmantos tā pamatdarbības – izglītības programmu īstenošanas nodrošināšanai, veicot maršrutus pilsētas robežās un tuvākajā apkārtnē. Šo maršrutu veikšanai līdz šim tika izmantota fosilās degvielas darbināta automašīna. Iegādāto elektromobili izmantos Ventspils Tehnikuma prakšu vadītāji, lai apbraukātu mācību prakšu norises vietas un mācību procesā elektromobili izmatos, kā mācību uzskates līdzekli.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: