Šovasar Ventspilī paredzēta vairāku ielu rekonstrukcija, veidojot ne tikai jaunu ielu vizuālo veidolu, bet arī uzlabojot satiksmes organizācijas sistēmu un drošību.

Papildu drošību uz ielām rada arī autobusu pieturās izveidotie iekāpšanas paviljoni. Pēc iedzīvotāju ierosinājumiem jauns paviljons pašlaik top Tārgales ielā.

Ventspils pašvaldība ik gadu izvērtē transporta kustības plūsmas pilsētā, veic to analīzi un apkopo iedzīvotāju priekšlikumus par satiksmes organizācijas un drošības uzlabojumiem. Autobusu pieturas paviljona uzstādīšana Tārgales ielā pie nama Nr. 19 tiek realizēta, pateicoties tieši iedzīvotāju aktivitātei un vairākkārtīgiem lūgumiem par paviljona nepieciešamību, ko apstiprina arī pasažieru plūsmas uzskaites rādītājs šajā vietā – 150 pasažieru dienā.

Tārgales ielas sarkanās līnijas neatļāva veikt paviljona uzstādīšanu, tādēļ sākotnēji pašvaldībai bija jāvienojas ar Tārgales ielas nama Nr.19 īpašnieci par privātās zemes gabala daļēju nomu. Vienošanās tika panākta un nu, gaidot autobusu, pasažieriem vairs nebūs jāstāv vējā vai lietū ielas malā, turpmāk uzkavēties līdz sev atbilstoša maršruta autobusam pasažieri varēs zem jaunas nojumes.

Jaunu pieturu paviljonu uzstādīšana Ventspilī tika uzsākta jau 2004. gadā, kad pilsētā tika uzstādīti ap 40 paviljonu, ko veica uzņēmums SIA „JCDecaux Latvija”, un ik gadu pašvaldība turpina plānot un uzstādīt vairāku pieturu paviljonus, kur tie nepieciešami.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: