Ventspilī tiks uzlabota eletroapgādes drošība un novērsti būtiski trūkumi stabilā elektroapgādē, preses konferencē informēja Ventspils domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs ("Latvijai un Ventspilij").

"Mēs pēdējā pusotra gada laikā vairākas reizes esam tikušies ar AS "Sadales tīkls" vadību jautājumā par to, kādi tehniski pasākumi jāveic, lai novērstu būtiskus trūkumus Ventspils stabilā elektroapgādē. Es runāju nevis par rūpniecisko zonu, bet tieši par dzīvojamo zonu," informēja Lembergs.

"Diemžēl apakšstacijās ir vecās iekārtas, un, ja ir kaut kāds pārrāvums, tad, kamēr brigāde atbrauc, kamēr atrod un ar roku ieslēdz un izslēdz, paiet stundas, un lieli dzīvojamie rajoni paliek bez elektrības, kā tas bija arī pagājušajā gadā," esošo problēmu skaidroja Ventspils mērs.

Ir panākta vienošanās, ka "Sadales tīkls" 12 apakšstacijās Ventspilī uzstādīs jaunus jaudas slēdžus, kas darbosies automātiskā režīmā. "Vārdu sakot, ja uz vienas līnijas ir avārija, tiek pārslēgts uz citu. Līdz ar to elektrības pārtraukuma praktiski nebūs," ieguvumus skaidroja Lembergs.

Šim mērķim "Sadales tīkls" plānojot izlietot 200 000 eiro.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: