17. un 18. jūnijā Ventspils novada bibliotēkās notiks akreditācija.

Komisija – Talsu Galvenās bibliotēkas direktore Vija Nagle un Kuldīgas Galvenās bibliotēkas direktore Laima Ostele – pārbaudīs novada bibliotēku dokumentāciju, krājuma kvalitāti un pieejamību, darbinieku informācijas meklēšanas prasmes, vērtēs bibliotēku pakalpojumus un sadarbību ar pašvaldību, iestādēm un sabiedrību, kā arī bibliotēku materiālo un tehnisko stāvokli. Akreditācijas komisiju pavadīs Ventspils novada pašvaldības Kultūras nodaļas vadītāja Zane Pamše, Ventspils bibliotēkas direktore Astra Pumpura un speciāliste darbā ar novada bibliotēkām Sandra Picalcelma.

 

2008. gada oktobrī Ventspils novada (toreiz vēl rajona) bibliotēkās notika pirmā akreditācija, lai visas 13 bibliotēkas iegūtu vietējās nozīmes bibliotēku statusu. Saskaņā ar Bibliotēku likumu akreditācijas process bibliotēkās notiek reizi piecos gados. Akreditācijas mērķis ir garantēt jebkuram valsts iedzīvotājam vienādas iespējas iegūt kvalitatīvus bezmaksas bibliotēku pakalpojumus neatkarīgi no dzīvesvietas un materiālajām iespējām. Latvijas Bibliotēku padome akreditācijas veikšanai veido Bibliotēku akreditācijas komisiju, kuras sagatavotais atzinums par bibliotēkas atbilstību akreditācijas nosacījumiem ir pamats Kultūras ministra lēmuma pieņemšanai par bibliotēkas akreditāciju.

 

Visas 13 novada bibliotēkas, kā atzīst Sandra Picalcelma, ir apzinīgi gatavojušās akreditācijai, tādēļ speciāliste savām kolēģēm Ventspils novadā vēl veiksmi. 17. jūnijā akreditācijas komisija apmeklēs Zlēku, Ziru, Jūrkalnes, Užavas, Zūru, Vārves, Tārgales un Piltenes bibliotēku, 18. jūnijā – Ances, Puzes, Usmas, Ugāles un Popes bibliotēku.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: