Elektroenerģijas lietotāju elektroapgādes uzlabošanai uzņēmums AS „Sadales tīkls” 2014. gadā Ventspilī īstenos 20 projektus, ieguldot aptuveni 1,4 milj. eiro, lai nodrošinātu elektroenerģijas sadales punktu rekonstrukciju un padarītu efektīvāku elektrotīkla vadību, uzstādot pilsētas elektrotīklā jaudas slēdžus.

Sadarbībā ar Ventspils pašvaldību tiks nodrošināta elektrotīkla rekonstrukcija vairākās pilsētas ielās.

 

Nozīmīgi elektrotīkla uzlabošanas projekti ir sadales punktu (SP) rekonstrukcija Saules ielā 18 un Lielā prospektā 32a. Katrs no tiem nodrošina elektroapgādi vairākām transformatoru apakšstacijām, līdz ar to – ievērojamam skaitam klientu: Ventspils pilsētas Jaunrades namam, Akvaparkam, Latvijas valsts radio un televīzijas centram, tirdzniecības centram „Diāna”, Olimpiskā centra basketbola hallei, laikraksta „Ventas Balss” redakcijai, Reņķa dārzam, slimnīcai u.c. sabiedrībai svarīgiem objektiem, kā arī daudzdzīvokļu ēkām u.c. lietotājiem pilsētas centra daļā. Rekonstrukcijas darbu rezultātā samazināsies elektroapgādes pārtraukumi un uzlabosies klientu elektroapgādes drošums plašā pilsētas daļā.

 

AS „Sadales tīkls” šogad plānoto darbu ietvaros uzlabos 10kV (kilovoltu) kabeļtīkla automatizāciju pilsētā, uzstādot 12 attālināti vadāmus jaudas slēdžus, kas tiešsaistē nodrošinās elektrotīkla dispečerus ar informāciju par situāciju elektrotīklā, ļaus ātrāk reaģēt avārijas gadījumos un efektīvāk vadīt elektrotīklu, lai veiktu pārslēgumus un maksimāli samazinātu bojājumu novēršanas laiku, kā arī bojājuma gadījumā atslēgto lietotāju skaitu.

 

Sadarbībā ar Ventspils pašvaldību AS „Sadales tīkls” plāno veikt elektroapgādes tīklu rekonstrukciju Kustes dambī, Sanatorijas, Graudu, Latgales, Sila un Mētru ielā. Nozīmīgs investīciju objekts plānots Staldzenē, kur būvdarbus plānots veikt 2014.-2015. gadā. Kopumā plānots izbūvēt vidējā sprieguma 20 kV (kilovolti) kabeļlīnijas 4,5 km garumā un zemsprieguma 0,4 kV kabeļlīnijas vairāk nekā 21 km garumā. Darbu ietvaros tiks veikta 3 transformatoru apakšstaciju rekonstrukcija, uzskaišu sakārtošana 120 lietotājiem, bet sprieguma kvalitātes uzlabošana - 19 klientiem.

 

AS „Sadales tīkls” nodrošina elektroenerģijas piegādi vairāk nekā 1.milj. klientu objektu visā Latvijā. Ventspilnieku elektroapgāde tiek nodrošināta no divām 110 kV (kilovoltu) apakšstacijām „Ventspils” un „Venta”, no kurām elektroenerģija tiek novadīta uz 11 sadales punktiem, bet tālāk - uz 173 pilsētā izbūvētām transformatoru apakšstacijām, no kurām elektroenerģija nonāk katrā klientu objektā. Ventspilī izbūvēts 10 kV (kilovoltu) kabeļtīkls un tā kopgarums sasniedz aptuveni 180 kilometru.

 

AS „Sadales tīkls” (ST) kā elektroenerģijas piegādes uzņēmumam ir būtiska katram klientam sniegtā pakalpojuma kvalitāte un piegādātā elektroenerģijas kilovatstunda, tādēļ ikdienā tiek veikts nozīmīgs preventīvs tehnisko darbu kopums, realizētas iesāktās vidējā un ilgtermiņa attīstības un investīciju programmas: līniju automatizācija, vidējā sprieguma jaudas slēdžu automatizācija, gaisvadu elektrolīniju pārbūve kabeļu līnijās, elektrolīniju un transformatora apakšstaciju rekonstrukcija, dispečervadības sistēmas modernizācija, kā arī veikti intensīvi elektrolīniju trašu tīrīšanas darbi. Realizēto programmu mērķis - nodrošināt uzņēmuma klientus ar nepārtrauktu, drošu un kvalitatīvu elektroenerģijas piegādi un maksimāli samazināt bojājumu skaitu elektrotīklā, uzlabojot tā drošumu.

 

Lai nodrošinātu sadales sistēmas savlaicīgu atjaunošanu un modernizāciju, inovatīvu tehnisko risinājumu izmantošanu, uzlabojot drošu un kvalitatīvu sadales pakalpojuma sniegšanu klientiem, AS „Sadales tīkls” 2014. gadā plāno veikt kapitālieguldījumus 117 miljonu eiro apmērā. Salīdzinot ar 2013. gadu, tas ir par 20% vairāk.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: