Ventspils sieviešu koris „Venda” atgriezies mājās no Spānijas, kur piedalījās Starptautiskajā koru festivālā - konkursā „Canta en Primavera – Malaga 2014”.

„Vendas” dziedātājas un diriģentes Anitra Niedre un Rudīte Tālberga ir gandarītas, jo ieguldītais smagais un intensīvais darbs ir vainagojies panākumiem, mājup ir atvests zelta diploms un čempiona tituls konkursa folkloras mūzikas kategorijā F un sudraba diploms konkursa sieviešu koru kategorijā B3.

 

Festivāla laikā „Vendas” meitenes burtiski uzziedēja un pārsteidza skatītājus ar saviem krāšņajiem tautas tērpiem, kā arī tika iegūti dažādi iespaidi, daloties pieredzē ar kolektīviem no Spānijas, Vācijas, Itālijas, ASV, Venecuēlas, Krievijas, Zviedrijas, Īrijas, Horvātijas, u.c.

 

Ceļa izdevumi uz Starptautisko koru festivālu - konkursu „Canta en Primavera – Malaga 2014” Spānijā, Malagas pilsētā, tika segti no Ventspils pilsētas pašvaldības finansējuma, kurš korim „Venda” tika piešķirts par teicamiem sasniegumiem (2. vietu) XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētku koru karu finālā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: