No 17. – 21. martam 40 Ventspils Jaunrades nama audzēkņi un 11 pedagogi dosies uz Sanktpēterburgu, lai viesotos vienā no galvenajiem un ilggadīgākajiem Krievijas bērnu un jauniešu interešu izglītības un metodiskajiem centriem – Sanktpēterburgas Jaunrades pilī.

Interešu izglītības iestāde izvietota vēsturiskajā Aņičkova pilī Ņevas prospektā. Brauciena mērķis ir iepazīšanās ar bērnu un jauniešu interešu izglītības attīstību un panākumiem Krievijā kopumā, kā arī konkrēti Sanktpēterburgā. Aņičkova pilī paredzētas pedagogu un audzēkņu tikšanās, kopīgas draudzības sacensības autotrases modelismā, radioelektronikas un mākslas studijas nodarbības, latviešu un krievu kultūras vakars un sadarbības līguma parakstīšana ar minēto izglītības iestādi.

 

Sanktpēterburgas Jaunrades pils tikko nosvinējusi darbības 77. gadadienu un ir 10 reižu lielāka par Ventspils Jaunrades namu gan platības, gan audzēkņu ziņā.

 

Jaunrades nama pārstāvjiem Sanktpēterburgā plānotas ekskursijas un Ermitāžas apmeklējums. Būs arī tikšanās ar ventspilniekiem, kuri šobrīd dzīvo Sanktpēterburgā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: