Laikraksta «Ventas Balss» piektdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Dzīve mazā lauku skolā

Katrai skolai ir sava aura, panākumi, ar kuriem tā lepojas, problēmas un nākotnes vīzija. Viena īpatnība, kas Zlēku pamatskolu atšķir no citām izglītības iestādēm, ir neparasti klusie starpbrīži – tiem raksturīgās kņadas te nav.

Iznīcinātāji nenozīmē trauksmi

Ventspilnieku ausīs nonākušas ziņas, ka Zemessardzē izsludināta trešā (zemākā) trauksmes pakāpe, tādēļ jautājām vietējam komandierim, vai šādām runām un bažām ir pamats un vai tas saistīts ar notikumiem Ukrainā.

2.lpp. Viedoklis: „Pilieni izdobj akmeni ”, laikraksta «Ventas Balss» žurnāliste

«Ja pēc tam, kad pēc legālo narkotiku lietošanas no dzīves aizgāja jaunietis, parlamentā būtu bijušas tikpat kaismīgas diskusijas, kādas ir par Ukrainu, es justos drošāk šajā valstī. Īpaši tādēļ, ka šī modernā sērga skar lielu daļu no pusaudžu ģimenēm un tās postu ik dienas slimnīcu uzņemšanas nodaļās redz mediķi. Ja par šo legālo un letālo zālīšu aizliegšanu politiķi runātu tikpat kaismīgi, tikpat aktīvi un tikpat agresīvi, man drošības sajūta būtu simtkārt lielāka.»

3.lpp.

Daudze nodod foto ar prezidentu

Valsts prezidenta kancelejas vadītājs Gundars Daudze ar īpašām fotogrāfijām pārsteidza savu ēnu – 4. vidusskolas audzēkni Armandu Astukeviču.

Turpina skaidrot nāves iemeslus

Lai noteiktu 26 gadus vecā Alekseja Stežko nāves iemeslus, šobrīd Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā notiek iekšējā izmeklēšana. Tiek gaidīts arī tieslietu eksperta slēdziens.

Ekoveikaliņa pircējus vairs nefilmēs

Seksa skandālā iesaistītais veikaliņš turpina strādāt un sola savus apmeklētājus pikantos videosižetos vairs neiesaistīt. Tomēr policijā uzsākta pārbaude.

4.lpp. Kultūra. Izdots Valka fantāzijas romāns

Dienasgaismu ieraudzījis Jāņa Valka romāns Rakstu vācēja ceļš, kas jau saņēmis galveno balvu konkursā Zvaigznes grāmata.

Tīdemanis, kas saviļņoja mākslas pasauli

Livonijas ordeņa pilī iespējams apskatīt Jāņa Tīdemaņa daiļradi, bet caur rakstu materiāliem iepazīt viņa personību.

Interese mazinās, bet neizzudīs

Aizvadītajā nedēļas nogalē norisinājās ikgadējie Grāmatu svētki, bet vai tie ir aktuāli un lasītāji arvien ir uzticīgi drukātajiem darbiem?

5.lpp.

Grib mācīties latviešu valodu

Ventspils reģionālais Nevalstisko organizāciju atbalsta centrs komplektē bezmaksas grupas latviešu valodas apguvei.

Vakarskolā strādā doktoranti un profesori

ŠodienVentspils vakara vidusskolā viesojas Latvijas Universitātes mācībspēki un Pedagoģijas doktora programmas doktoranti. Kopā ar skolas pedagogiem viņi spriež par skolotāja kompetencēm.

6.lpp.Sports. Frisbijistu plānos cīņa par medaļām

Noslēdzies Latvijas Frisbija līgas telpu čempionāta regulārais turnīrs. Tajā visaugstāko rezultātu no Ventspils komandām izdevies sasniegt vīriešu vienībai Flying Worms, kas ierindojās trešajā vietā.

Galda hokejisti spēcīgāko vidū

Noskaidroti Latvijas kausa ieguvēji galda hokejā. Veterānu nominācijā pie pārliecinoša panākumu ticis mūsu Aleksandrs Žernovojs, kurš turklāt triumfēja visu četru posmu sacīkstēs.

Brakanska: rezultāts patīkami pārsteidz

Pēc divu gadu pārtraukuma Latvijas labāko komandu TOP 3 ir atgriezušies Ventspils veterāni, kas Latvijas pašvaldību sporta veterānu (senioru) 51. sporta spēlēs vieglatlētikā telpās izcīnījuši godpilno trešo vietu.

7.lpp. Izglītība laukos. Dzīve mazā lauku skolā

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: