Laikraksta «Ventas Balss» pirmdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Vingrotājiem moderns inventārs

Ventspils sporta vingrotāji par saviem izcilajiem panākumiem Latvijas Jaunatnes olimpiādē atalgoti ar jaunu inventāru.

Mēģina glābt kūpinājumus

Ja vien Brisele nepieļaus atkāpes no regulām, jau rudenī tradicionālie kūpinājumi varētu pazust no veikalu un tirgus stendiem. Tomēr ventspilnieki negrasās mainīt savus gastronomiskos paradumus.

 

2.lpp. Viedoklis: „Senču dotā māka”, laikraksta “Ventas Balss” galvenā redaktore Gundega Mertena

«Ziņa, ka 1. septembrī stāsies spēkā jaunās prasības kūpinātas gaļas ražotājiem un saskaņā ar Eiropas Komisijas regulu tiks piemērota jauna benzopirēna norma, ļoti daudziem nāca kā zibens spēriens no skaidrām debesīm. Kaut gan tā nevajadzēja notikt, jo kāds vai kādi šo regulu gatavoja, rakstīja jau labu laiku iepriekš, saņēma attiecīgi algu par atbildīgu darbu valsts un iedzīvotāju labā. Diemžēl kārtējo reizi ierēdņi savu darbu izdarīja pa roku galam, pirmkārt, pienācīgi un savlaicīgi neinformējot nozares pārstāvjus, ka tāda regula top, otrkārt, nedarīja neko, lai šīs normas taptu Latvijas interesēs.»

3.lpp.

Mēnesi dzīvo līdzās bīstamām cisternām

Iedzīvotāji no Dzelzceļnieku ielas vairākas nedēļas dzīvojuši neziņā, baidoties no benzīna cisternām, kas stāvējušas tieši zem viņu logiem. Pēc redakcijas saņemtā zvana cisternas aizvāktas.

Akmens apsaimniekotāju lauciņā

Kādi faktori veido summu, kas ierakstīta klienta rēķinā par siltumu; parādnieki un apsaimniekotāju darbība – tās bija galvenās tēmas, par kurām Ventspils siltuma pārstāvji Informācijas dienā diskutēja ar iedzīvotājiem.

4.lpp.

Viss gleznotais noskatīts dzīvē

Jaunrades namā atklāta Ugāles vidusskolas skolotājas Irēnas Lakšes darbu izstāde Garāmgājējs. Tajā apskatāmas gleznas, apgleznotas zīda šalles un rotas.

Aicina tīrīt grāvjus

P/i Komunālā pārvalde aicina iedzīvotājus apsekot grāvjus pie savām mājām un attīrīt caurtekas no pērnās zāles un ziemā sakritušajiem atkritumiem.

5. lpp. Izglītība. Cer uz ministres izpratni

Ventspils un novada pedagogi amatpersonu apņemšanos sakārtot algu jautājumu galvenokārt uztver ar cerībām.

Eksāmeni jau nokārtoti

Lai 9. un 12. klašu skolēni eksāmenu laikā justos drošāk, 6. vidusskola izlaiduma klašu audzēkņiem jau laikus organizē izmēģinājuma eksāmenus.

Sadziedas ar suitu sievām

Projektu nedēļa skolēniem sniedz iespēju paraudzīties uz mācību procesu no cita skatu punkta. Aizvadītajā nedēļā šo mācību formu īstenoja vairākas skolas.

6.lpp. Sports. Medaļas kaļas ledus renē

Olimpiskajos Sočos Latvijas līdzjutējus sevišķi priecē kamaniņu braucēji, kas sarūpējuši pirmās divas medaļas šajās spēlēs. Vispirms brāļi Šici divnieku mačos, bet pēc tam Latvijas komanda ledus renē aizšļūca līdz bronzas medaļām.

Futbolisti atvadās no sintētikas ar uzvaru

Uz tradicionālo treniņnometni Turcijā devušies FK Ventspils futbolisti. Pirms tam viņi paguva aizvadīt arī grupu turnīru Ziemas kausā, pēdējā spēlē uz sintētiskā seguma izcīnot uzvaru.

Triku meistariem divi nopietni mači

BMX frīstaila braucēji Viktors Kronbergs, Tomass Grīnbergs un Ernests Šulcs nākamajās divās nedēļas nogalēs piedalīsies plašos starptautiskajos mačos Polijā un Igaunijā.

7.lpp.

Skolēni aptaujā pasažierus

Jau ceturto gadu Ventspils reiss projektu nedēļas laikā sadarbojās ar 6. vidusskolas audzēkņiem. Skolēni veica iedzīvotāju aptauju, lai noskaidrotu viņu vēlmes sabiedriskā transporta jomā.

Ventiņi juku laikos. 4. daļa. 1941. gads. Kāškrusts pār Ventspili

(9. turpinājums)

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: