Laikraksta «Ventas Balss» piektdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Uzlabo uzņemšanas nodaļu

Ventspils slimnīcas uzņemšanas nodaļa ir kļuvusi pacientiem draudzīgāka. Pozitīvās pārmaiņas novērtē arī apmeklētāji.

Turam īkšķus par mūsējiem Sočos

Šodien ar grandiozu ceremoniju tiks atklātas 22. ziemas Soču olimpiskās spēles. Tajās savus klusākos un skaļākos mērķus centīsies realizēt arī trīs mūsu sportisti – šorttrekists Roberto Puķītis, kamaniņu braucējs Mārtiņš Rubenis un ātrslidotājs Haralds Silovs. Savukārt kā bobsleja izlases galvenais treneris šajā četrgades svarīgākajā sporta forumā startēs Sandis Prūsis.

2.lpp. Viedoklis: „Tas nudien nav maz”, laikraksta “Ventas Balss” žurnāliste Megija Zakalovska.

«Gada sākumā pilsētas pašvaldība aicināja iedzīvotājus izteikt viedokli un priekšlikumus par ielu nosaukumiem. Pateicoties šai iespējai un, protams, arī ventspilnieku aktivitātei un vēlmei iesaistīties, turpmāk Ventspilī par godu Latvijas latam būs Lata iela. Iesaistītie speciālisti novērojuši, ka iedzīvotāji aizvien aktīvāk iesaistās dažādās sabiedriskajās apspriešanās, jo redz, ka viņu viedoklis un domas tiek ņemtas vērā un reāli ietekmē pilsētā notiekošo.»

3.lpp.

Iedzīvotāju ierosināta, taps Lata iela

«Cerams, ka kāds mūs sadzirdēs un mums būs sava Lata iela,» minēts kādā no portāla ventasbalss.lv komentāriem. Lata iela bija ieteikta aptuveni sestajā daļā priekšlikumu, un tagad šo ventspilnieku vēlmi realizēs.

Ūdeka izlabo kļūdu

Ventas Balss janvāra numuros publicētās SIA Ūdeka pakalpojumu cenu tabulas radīja plašu rezonansi – tās bija atšķirīgas, tā izraisot cilvēku apjukumu.

4.lpp. Politika.Turpinās cīņa par veselību

Latvijas ārstu sabiedrība turpina cīņu pret valdības ieceri apkarot ēnu ekonomiku uz sabiedrības veselības rēķina. Gan Latvijas Ģimenes ārstu asociācija, gan Latvijas reģionu slimnīcu vadītāji aicina pārskatīt topošo likumu par obligāto veselības apdrošināšanu.

Elektrības jautājums nokaitēts

Premjere nākusi klajā ar priekšlikumu izvērtēt, vai elektrības cenas pieaugs liberalizācijas vai citu iemeslu dēļ. Tomēr no cenu pieauguma, visticamāk, tomēr neizbēgsim.

5. - 6.lpp. TV Programma

7.lpp. Darbs un nauda. Būs vairāk vietu darbgaldiem un cilvēkiem

Mašīnbūves ražotnei Bucher Schoerling Baltic pašreizējās telpas Ganību ielā 105 ir kļuvušas par šauru. Uzņēmums iecerējis veikt ražošanas ēkas rekonstrukciju, paplašinot dažus iecirkņus un uzlabojot darba apstākļus.

Strādā LCDs un attīsta tulkošanas biznesu

Ventspils Augstskolas absolvents, informācijas tehnoloģiju maģistrs Jānis Kļaviņš apvieno darbu vienā no mūsu pilsētas modernākajiem uzņēmumiem ar privāto biznesu. Lai arī viņam nav pārāk lielas pieredzes, jaunais uzņēmējs jau ir paguvis saskarties ar vietējā biznesa zemūdens akmeņiem.

8.lpp. Sports. BK Ventspils viegla iesildīšanās pirms VEFa

Pie kārtējās uzvaras Baltijas Basketbola līgas regulārajā turnīrā tikuši BK Ventspils basketbolisti. Iesildoties pirms šīs nedēļas galvenās cīņas – ar komandu VEF Rīga –, viņi savā laukumā bez jebkādām problēmām ar 89:66 sagrāva Igaunijas Parnu.

Volejbolisti centīsies atgriezties līderos

Pēc divu nedēļu pārtraukuma cīņu Latvijas Nacionālās volejbola līgas regulārajā čempionātā atsāks VK Ventspils volejbolisti. Šīs nedēļas nogalē viņi savā laukumā vispirms uzņems VK LSPA/Ķekavas novads, bet dienu vēlāk arī vienu no saviem sīvākajiem sāncenšiem – Kuldīgas NSS.

9.lpp.

Valmieriešus priecē pašvaldības atsaucība

Ventspilī viesojās Valmieras Viestura vidusskolas delegācija, lai izpētītu, kāda ir piejūras pilsētu, tai skaitā Ventspils, ietekme uz Baltijas jūras ekoloģiju un kā jūras klātiene ietekmē pašvaldību darbu.

Prognoze.

Laiks mērķu īstenošanai

Uzsākot jauno gadu, Ansis Tenteris un Aiga Teko no www.visumalaiks.lvpiedāvāja savu redzējumu par to, ko sagaidīt šajā gadā, taču nu ir iesāciesjauns laika vilnis, kas sola mērķu sasniegšanu, pilnveidošanos.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: