Laikraksta «Ventas Balss» piektdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Nedēļas beigās sola plusus

Neparasta šogad ziema. Ar plaukstošām prīmuliņām un, eglīti meklējot, salasītām gailenēm Ziemassvētkos un dzeldinošu aukstumu un kailsalu, sākot no janvāra vidus.

Reklāmu stendu sola sakārtot pavasarī

Reklāmas pilsētas centrā, aiz autobusu pieturas, joprojām vēsta par veikaliem, kuru vairs nav, un aicina zvanīt uz septiņciparu tālruņa numuriem. Arī pašvaldība ir piefiksējusi problēmu un izmaiņas sola jau pavasarī.

2.lpp. Viedoklis: «Kā zem lupas», portāla ventasbalss.lv redaktors Pēteris Neimanis

«Ir tāda anekdote: tikko ar auto notriekts cilvēks, kurš arī smagi cietis, izmisīgi meklē savu telefonu, lai ieliktu ziņu par šo atgadījumu tviterī. Taču šis skarbais jociņš nebūt nav tālu no patiesības – sociālajos tīklos šobrīd var atrast ļoti daudz informācijas, arī mēs paši labprātīgi izklājam savu dzīvi citu apskatei kā zem lupas.»

3.lpp.

Apsaldējas, ejot pēc malkas

Apsaldēties iespējams pat plus grādu temperatūrā, kur nu vēl, ja ir mīnus 10°C. Un ja vēl aukstuma iedarbību pastiprina spēcīgs vējš... Nosaluši kāju vai roku pirksti, vaigi, deguns vai ausis – tas ir nopietni, brīdina mediķi.

4.lpp.

Savi personas dati ir jāsargā

Mūsdienu digitālajā ērā cilvēki kļūst aizvien neaizsargātāki pret savu personas datu noplūšanu. Tie ir publiski pieejami internetā, tie nonāk tirgotāju, sliktākajā gadījumā – arī krāpnieku rokās.

Visbiežāk meklē tēvus

Pateicoties starptautiskajam projektam Gaidi mani, Ventspils un novada iedzīvotājus atrod radi un draugi, kurus šķīruši politiski un vēsturiski notikumi. Meklēšana netiek pārtraukta nevienu dienu. Arī šajā brīdī kāds ar cerību gaida ziņu no saviem radiem vai draugiem.

3. vidusskola gatavojas jubilejai

Svētku noskaņās 3.vidusskolā aizritēs visa nākamā darba nedēļa – no 10. līdz 14. februārim. Katra diena paies īpašā gaisotnē, paredzēti arī trīs vērienīgāki pasākumi.

5.lpp. Kultūra. Dosies iekarot starptautisko skatuvi

Ventspils Mūzikas vidusskolas grupa On Que piedalīsies starptautiskajā festivālā Close Encounters Helsinki – St. Petersburg, kas norisināsies Somijā un Krievijā.

Tulkotājs ar tāmnieku izloksni

Mūžībā aizgājis ventspilnieks un tulkotājs 50 gadu garumā – Talrids Rullis.

Lauku sētās rod vērtīgus eksponātus

Piltenes pilsētas muzejā, kas kopš pērnā rudens darbojas jaunajās telpās Lielajā ielā 2A, var apskatīt, kāda izskatās linu mīstīkla, kādu ierīci mūsu senči lietojuši kā zirgu pretaizdzīšanas ierīci un vēl daudzus citus interesantus eksponātus.

6.lpp. Sports. Iekustināja autiņus ziemas apstākļos

Ugālē, sporta kluba Krauķi trasē, notika ilgi gaidītās ziemas sezonas pirmā posma sacensības autokrosā un autosprintā, kurās, neskatoties uz lielo salu, startēja vairāk nekā 70 dalībnieku.

Dīķa hokejs Reņķa dārzā

Izmantojot un izbaudot ziemas sniegtās iespējas, Reņķa dārzā otro reizi notika dīķa hokeja turnīrs. Tajā par šāgada čempioniem tika kronēti Brīvības ielas spēlētāji, kas finālā dramatiskā cīņā pagarinājumā ar 3:2 apspēlēja vienību Hastlers.

Sambistiem Latvijas čempionāta godalgas

Rīgā, olimpiskā medaļnieka Vsevoloda Zeļonija džudo skolā, norisinājās Latvijas atklātais čempionāts sambo, kā arī Latvijas meistarsacīkstes sambo jauniešu grupā. Tajās ar atzīstamiem panākumiem startēja arī mūsu pilsētas sportisti, kopsummā izcīnot astoņas godalgas.

7.lpp. 1940. gads Sirpis un āmurs virs Ventspils

(6. turpinājums. Sākums 8. janvāra Ventas Balsī)

Nevienā vēstures grāmatā neatradīsim tos faktus, kuri nodrukāti avīzē, neuzzināsim, kas noticis ļaužu virtuvēs, malkas šķūnīšos un zirgu staļļos...

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: