Rekonstruējamā un jaunbūvējamā Ventspils Tehnikuma būvlaukumā svinīgā pasākumā iebūvēta kapsulas ar vēstījumu nākamajām paaudzēm.

Kapsulā tika ieviets laikraksta Ventas Balss 6.decembra numurs, vēstījums latviešu un ķīniešu valoda, īpašā metāla roze, kas kopš rekonstrukcijas sākuma kļuvusi par tādu kā Ventspils Tehnikuma simbolu un nauda - lati.

Attēlā: Ventspils Tehnikuma direktore Kristīne Vāgnere, domes priekšsēdētājs Aivars Lebergs un Valsts izglītības attīstības aģentūras direktore Dita Traidās ievieto īpaša nišā tehnikumu vecās ēkas sienā kapsulu ar vēstījumu.

Apskati pasākuma foto!

Vērienīgie Ventspils Tehnikuma rekonstrukcijas un būvniecības darbi tiek īstenoti projekta „Ventspils Tehnikuma – Ziemeļkurzemes kompetences centra infrastruktūras attīstības projekts” ietvaros, lai jau 2014./2015.mācību gadā Ventspils Tehnikuma audzēkņiem mācības varētu notikt jaunā, modernā, profesionālās izglītības kompetences centram atbilstošā izglītības iestādē. Vienlaikus Projekta ietvaros tiks uzbūvēta jauna un mūsdienīga dienesta viesnīca 250 vietām.

 

Projekta kopējās izmaksas plānotas 10`892`114 LVL apmērā, tai skaitā Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums 9`367`218 LVL (86% no kopējām projekta attiecināmajām izmaksām), kā arī valsts budžeta līdzfinansējums 1`524`896 LVL (14% no kopējām projekta attiecināmajām izmaksām).

 

Projekta īstenošana paredzēta 22 kalendāro mēnešu laikā pēc līguma noslēgšanas jeb līdz 2015.gada februārim.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: