16. un 17. novembrī Ventspilī notiks VII Starptautiskais nacionālo kultūru festivāls “Ventspils vainags”, kurā piedalīsies radoši kolektīvi un solisti, pārstāvot vairāk kā 15 etniskās grupas.

Festivālu „Ventspils vainags” organizē Ventspils Nacionālo kultūras biedrību asociācija ar Ventspils pilsētas pašvaldības un privātuzņēmumu atbalstu vienu reizi divos gados. Festivāls savas pastāvēšanas laikā ir kļuvis ne tikai par nozīmīgu notikumu pilsētas kultūras dzīvē, bet arī par tradicionālu satikšanās un savu panākumu demonstrēšanas vietu Latvijas nacionālkultūras organizāciju radošiem kolektīviem. Pasākumā „Ventspils vainags” uzstājās ne tikai dalībnieki no mūsu valsts dažādām pilsētām, bet dažādos gados uzstājās dalībnieki arī no Igaunijas, Baltkrievijas, Krievijas un Lietuvas. Festivāla žanru diapazons arī ir pietiekami plašs – no autentiskas folkloras līdz pat mākslas etniskiem elementiem mūsdienu formā.

 

Galvenie pasākumi notiks 16. novembrī teātra namā „Jūras vārti” plkst. 15:00 foajē. Festivālu atklās slavenais Liepājas ansamblis „Voļņica”, kurš piedāvās publikai kopā nodziedāt labi pazīstamas un mīlētas dziesmas. Talantīgākajiem konkursa „Dziedam kopā ar Voļņicu” dalībniekiem paredzētas balvas.

 

Festivāla gala koncerts sāksies plkst. 16:00. Krāšņajā uzvedumā iekļautas vairāk kā 15 etnisko grupu dziesmas un dejas. Starp koncerta dalībniekiem ir ne tikai nacionālkultūru biedrību kolektīvi, bet arī mākslinieki, kuru repertuārs ļauj parādīt uzreiz vairāku tautu kultūras, bet viņu interese ar šīm kultūrām saistīta ne ar etnisko piederību, bet ar radošo interešu diapazonu. Tas ļauj daudzveidot koncerta programmu un ievērojami paaugstināt to radošo līmeni.

 

Koncertu atklās unikāls kolektīvs no Baltkrievijas - Novopolockas valsts mūzikas koledžas bajānistu orķestris A.Kondratjuka vadībā, bet vijolniece Tatjana Solovjovas (Minska) radošais ieguldījums ļaus savienot atsevišķus numurus un etniskos blokus vienotā programmā.

 

Pateicoties Ventspils pilsētas pašvaldības un citu sponsoru atbalstam, biļešu maksa uz vienīgo maksas festivāla pasākumu ir simboliska – 1.00 lats.

 

Savukārt 17. novembrī 3. vidusskolas aktu zālē notiks koncerts visai ģimenei, kurā varēs plašāk iepazīties ar festivāla ārvalstu viesu daiļradi - Novopolockas valsts mūzikas koledžas bajānistu orķestri A.Kondratjuka vadībā, Tatjanas Solovjovas (vijole) un Oļega Jackeviča (ģitāra) instrumentālo duetu no Minskas, kā arī noskatīties ģimenes teātra „Ļaļka” (Pleskava, Krievija) divas bērnu mini-monoizrādes. Ieeja uz šo koncertu ir bezmaksas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: