Ventspils 4. vidusskola šonedēļ atzīmē 45 .gadadienu un aicina uz svinībām "Skola - manu balto sapņu kuģis".

Ventspils zonālā arhīva fonda "Ventspils TDP izpildkomitejas" dokumentos - sēžu protokolos - redzams, ka 1968. gada 5. septembrī pieņemts lēmums par Ventspils 4. vidusskolas atvēršanu. Par jaunā skolas pirmo direktoru kļuva Andrejs Lauris. No jaunās mācību iestādes ziemeļpuses logiem var redzēt seno Ventas pili un pa Ventu peldošos kuģus, bet aktu zāles logi ļauj priecāties par jūras plašumu.

 

Skolas pirmajā izlaidumā 1971. gadā skolu beidza 39 absolventi. 2013. gadā ir skolas 43. izlaidums un šajos gados skolu beiguši 2074 absolventi. Pašlaik Ventspils 4. vidusskolā strādā 59 pedagogi un mācās 708 audzēkņi. Ir 28 klašu komplekti no 1.-12. klasei. Otro gadu skola realizē arī pirmskolas izglītības programmu 6-gadīgo bērnu apmācībā.

 

Kopš skolas pirmsākumiem jau 45 gadus skolā strādā vizuālās mākslas skolotāja Malda Porniece.

 

2003. gada 11. klases skolniece Aiga Jakubauska rakstīja par skolu: "Man tu esi siltums, mīļums, vieta, kur jūtos kā mājās. Zinu, ka pametot šo ģimeni - noteikti atgriezīšos. Es gribu būt starp šiem acu pāriem. Ticu, ka atgriezīšos. Protams, nesēdēšu skolas solā, bet skola ir tā vieta, kurā vēlos būt. Laikam skola ir tā vieta, kur man jābūt." Ventspils 4. vidusskolā strādā 15 skolotāji – skolas absolventi.

 

Šajā nedēļā paredzēti vairāki skolas jubilejai veltīti pasākumi. 23. oktobrī skolā notiks dažādi pasākumi, kuru devīze ir „Skola – manas otrās mājas”.

 

26. oktobrī plkst. 17:00 Jaunrades namā paredzēts Svētku koncerts „Skola - manu balto sapņu kuģis”, pēc koncerta absolventu salidojums skolā. Vairāk par skolu var uzzināt skolas mājas lapā: http://4vsk.ventspils.lv.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: