Piektdien Ventspils dome valdes priekšsēdētāju amatiem atkārtoti izvirzīja Raiti Šauriņu, Valdi Lesiņu un Gaiti Celmu.

PSIA „Ventspils tirgus” valdes priekšsēdētajs Raitis Šauriņš ir veicis nozīmīgas investīcijas, lai uzlabotu apstākļus tirgotājiem un apmeklētājiem – Vecpilsētas tirgus laukumā uzbūvēta jauna tirdzniecības nojume, veikta Pārtikas preču paviljona ieejas mezglu un Zivju tirgotavas rekonstrukcija, Vecpilsētas tirgus laukumā starp tirdzniecības nojumēm veikti lietus ūdens un kanalizācijas izbūves un betona bruģakmens seguma remonta darbi. Turklāt Šauriņa vadībā kapitālsabiedrība veicina zemnieku saimniecībās saražotās lauksaimniecības produkcijas un iegūto pārstrādes produktu tirdzniecību un ekoloģiskās produkcijas tirdzniecību. Šauriņa darbības laikā ir radīta iespēja tirgotājus nodrošināt ar kvalitatīvām un mūsdienu prasībām atbilstošām tirdzniecības vietām, domājot par apmeklētājiem un tirgotājiem, Vecpilsētas tirgū tiek rīkoti dažāda rakstura tirgi (pavasara gaidīšanas, Lieldienu, stādu, saimes, puķu, Jāņu, Jūras svētku, Pilsētas svētku, Bērtuļdienas, zaļais, Miķeļdienas, rudens, Mārtiņdienas, svētku un ziemas tirgus).

Savukārt SIA "Ventspils nekustamie īpašumi" (VNĪ) valdes priekšsēdētāja Valda Lesiņa darbības laikā VNĪ kopš 2009. gada sekmīgi veic pārvaldīšanā esošo dzīvojamo māju siltināšanu, iesaistoties Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansētajā aktivitātē "Daudzdzīvokļu māju siltumnoturības uzlabošanas pasākumi". Šajā programmā iesaistītas 50 no programmas nosacījumiem atbilstošajām 96 VNĪ pārvaldījumā esošajām daudzdzīvokļu mājām. Šobrīd LIAA atbalstīti ir 46 projekti, bet 4 vēl tiek vērtēti, t.sk. renovācija pabeigta ir 23 daudzdzīvokļu mājām, savukārt būvdarbi turpinās vēl 12. Pārējām būvdarbus plānots uzsākt 2014. gadā.

 

Bet SIA „Ventspils labiekārtošanas kombināts” valdes priekšsēdētāja Gaita Celma vadībā notikusi projekta „Sadzīves atkritumu apsaimniekošana Ventspils reģionā” 2. un 3. kārtas realizācija, tostarp atkritumu poligonā „Pentuļi” izveidots atkritumu mehāniskās priekšapstrādes centrs, kā arī atkritumu glabāšanas laikā radušās biogāzes savākšanas sistēma ar sadedzināšanas lāpu, līdz ar to pagarināts atkritumu apglabāšanas šūnas kalpošanas ilgums.

 

PSIA „Ventspils labiekārtošanas kombināts” veicis apjomīgus teritorijas uzturēšanas un labiekārtošanas darbus (zāliena ierīkošanu vidēji gadā vairāk kā 70 tūkst. m2 apmērā; zāliena uzturēšanu vairāk kā 460 tūkst. m2 apmērā, ietvju uzturēšanu vairāk kā 150 tūkst. m2), kā arī izveidotas figurālās puķu skulptūras „Zaķu ģimene”, „Gotiņa”, „Basketbola bumba”, puķu dobe „Margrietiņa ar mārītēm”. Ikgadēji nodrošināta starptautiskā ziedu paklāja festivāla norise, kā arī 2010. gadā organizēta puķu stādu piegāde un stādīšana pilsētas svētku pasākuma ietvaros, sasniedzot Ginesa rekordu, izveidojot 1665,93 m garu pasaulē garāko ziedu paklāju.

 

Tāpat paplašināta Piejūras kempinga teritorija, kas devis iespēju palielināt labiekārtoto telšu un treileru pieslēguma vietu skaitu. Kempingā arīdzan izveidoti bērnu rotaļu laukumi, izbūvēta taka uz jūru un veikti citi remontdarbi. Pēdējo 3 gadu laikā veikti labiekārtošanas darbi arī Ventspils Briežu dārzā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: