Ikvienam, kurš ir gājis skolā, pat ja izlaidums ir bijis jau daudzus gadus atpakaļ, noteikti atmiņā ir saglabājies vismaz viens skolotājs.

Kāds draugs, kurš šobrīd jau ieguvis 2 maģistra grādus un ieņem atbildīgu amatu starptautiskā kompānijā, reiz stāstīja par savām pirmajām skolas gaitām, par to, ka viņš, kā īsts lauku bērns, kurš nebija gājis bērnu dārzā, sākotnēji tika iedalīts atpalikušo bērnu klasē. „Es nudien nezinu, kā ar mani būtu bijis, ja šo klasi skolas vadība pēc kāda laika nebūtu uzticējusi no citas pilsētas atnākušai jaunai skolotājai,” viņš stāstīja.

Tieši pateicoties šīs skolotājas gudrībai un spējai redzēt dziļāk par lietu virspusi, neieslīgt stereotipos un pamanīt katra bērna potenciālu, no šiem bērniem iznāca lietaskoki.Šis nelielais piemērs vēlreiz apliecina, cik liels spēks un ietekme faktiski ir skolotāja rokās.

Būt par skolotāju – tas ir mazliet vairāk kā vienkārši darbs, tā ir milzu atbildība, kas uzticēta, tas ir radošums, kurš nedrīkst izsīkt ne mirkli, tā ir aizrautība, kas neskaita gadus, tas ir sirdssiltums, kura jāpietiek ne tikai ģimenei, bet veselai klasei.

Izglītības pārvalde sirsnīgi sveic Skolotāju dienā visus bijušos, esošos un topošos skolotājus, novēlot viņiem spēku, sirdsmieru un  milzu pacietību šajā skaistajā, bet ne būt ne vieglajā misijā – būt par Skolotāju.

Ventspils Izglītības pārvaldes vārdā, Zane Matesoviča

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: