2. oktobrī ap plkst.21:45 saņemta informācija, ka aiz Popes pie autobusu pieturas Ziņģeri mežā pazudusi 1945. gadā dzimusi sieviete, kura devusies sēņot. Atrast viņu izdevās vien nākamās dienas rītā.

Meklēšanas darbi tika uzsākti nekavējoties. Tajos iesaistījās Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvalde, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, kā arī Robežsardze un Valsts Meža dienests.

 

Sākotnēji cietusī pati bija zvanījusi glābējiem un lūgusi pēc palīdzības. Kad viņa jau bijusi tuvumā policijas raidītājiem gaismas signāliem, pēkšņi atkal aizmaldījusies tālāk mežā un vairs nav bijusi sazvanāma, jo mobilā tālruņa baterija bija tukša.

 

Ap plkst. 3 meklēšana tika pārtraukta, lai no rīta līdz ar gaismu darbu turpinātu. Rīta pusē Mežniecības pārstāve, kura labi pārzina šo meža apgabalu, palīdzēja meklēšanā, un pūles vainagojās panākumiem. Sieviete plkst. 11 tika atrasta Popes pagastā pie kādām mājām sveika un vesela, medicīniskā palīdzība nav bijusi nepieciešama.

 

Šis ir jau otrais gadījums šoruden, kad Ventspils pusē mežos pazūd sēņotāji. 24. septembrī Užavas pagastā kādās mājās no sēņošanas mežā neatgriezās 54 gadus veci sieviete un vīrietis. Viņi bija atbraukuši ciemos un aizgājuši sēņot.

 

Pēc trīs stundu meklēšanas darbiem tika atrasta sieviete, vīrieti meklēt nācās daudz ilgāk – viņš atrasts dažas minūtes pirms pusnakts. Abi sveiki un veseli tika nogādāti mājās.

 

Policija atgādina - iekams doties mežā, nedrīkst aizmirst par drošības pasākumiem – noteikti vajag ņemt līdzi mobilo tālruni ar uzlādētām baterijām, mājiniekiem vai kaimiņiem atstāt ziņas par sevi – kurā virzienā plānots doties, jāsaģērbjas silti un katram gadījumam līdzi jāpaņem arī sērkociņi, lai vajadzības gadījumā varētu iekurt uguni nakts melnumā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: