Ventspils bibliotēkās norisinās Dzejas dienām veltīti pasākumi - tikšanās ar dzejniekiem Ingu Gaili, Dagniju Dreiku, Pēteri Dragunu, Andri Akmentiņu, Ventspils autoriem, bet 19. septembrī ielās atkal kursēs Dzejas dienu autobuss.

Trešdien, 11. septembrī, plkst. 18.00 Galvenajā bibliotēkā uz tikšanos aicina Ventspils literāti Dace Frīdenberga, Iveta Skapste, Marlena Zvaigzne, Guntars Tenne, Jānis Valks, bet plkst. 19.00 Pārventas bibliotēkā Irinas Krivikas dzejas vakars.

 

Otrdien, 17. septembrī, plkst. 17.00 Augstskolas bibliotēkā notiks saruna ar dzejnieku Andri Akmentiņu.

 

Trešdien, 18. septembrī, Valsts Kultūrkapitāla fonda finansiāli atbalstītā cikla „Spēka pieturzīmes” ietvaros Galvenajā bibliotēkā notiks tikšanās ar baltu filologu, folkloristu Austri Grasi. Pasākums veltīts Baltu vienotības dienai, kuru atzīmē 22. septembrī. Savukārt Pārventas bibliotēkā uz koncertu „Kalendāra ārijas” ielūdz trio „Voice Of Instruments”.

 

Ceturtdien, 19. septembrī, lai pievērstu uzmanību literatūrai, īpaši dzejai un dzejas dienām, kas Latvijā notiek jau no 1965. gada, Ventspils ielās no plkst. 9.00 līdz 14.00 kursēs Dzejas autobuss kopā ar dzejniekiem Andri Akmentiņu un Māri Runguli. Autobusā kopā ar dzejniekiem brauks un pieturvietās autoru dzeju runās 6. vidusskolas un 1. ģimnāzijas skolēni. Par muzikālo noformējumu parūpēsies Ventspils Junioru Band Renāra Lāča vadībā. Projektu Dzejas autobuss īsteno PSIA Ventspils Reiss, 6. vidusskola un Ventspils bibliotēka.

Autobuss apstāsies vairākās pieturās - pie autooostas, 4. vidusskolas, bērnudārza “Bitīte”, 5. vidusskolas un autobusu pieturas “Swedbank”, lai iepazīstinātu pilsētniekus ar dzejnieku jaunākajiem darbiem. Savukārt plkst. 15.00 Gāliņciema bibliotēkā notiks tikšanās ar bērnu dzejnieci Ivetu Skapsti.

Piektdien, 20. septembrī, Galvenajā bibliotēkā atklās mākslinieku V.Iļibajeva, J.Baranovskas, B.Moisejeva darbu izstādi, kas reizē būs arī Krievu kultūras dienu Ventspilī atklāšanas pasākums.

Galvenajā bibliotēkā apskatāma Ilvas Buntikas darbu izstāde „Atvērtais logs.

Fotomirkļi”, bet Pārventas bibliotēkā Latvijas Mākslas akadēmijas grafikas nodaļas studentu darbu izstāde „ep?20!”, kas veltīta pirms 20 gadiem notikušās plaša mēroga laikmetīgās mākslas akcijas „ep! atcerei.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: