Pirmo reizi Ventspilī notiek divas suņu izstādes pēc kārtas – gan sestdienā, gan svētdienā.

Sestdien paralēli Nacionālajai visu šķirņu suņu izstādei notika arī Nacionālās adžiliti sacensības. Adžiliti ir šķēršļu pārvarēšanas sacensības suņiem.

Savu skaistumu sestdien un svētdien plkst. 10.00 demonstrēs ļoti dažādu šķirņu suņi. Apmeklētāji varēs redzēt populāro suņu šķirņu pārstāvjus kā labradori, zelta retrīveri, vācu aitu suņi,  ņufaundlendi, bīgli, Džeka Rassela terjeri un citi, bet varēs satikt arī ikdienā reti satiekamus suņus - komondoru, Prāgas žurku sunīti, garspalvaino veimārieti, spāņu mastifu un citas interesantas šķirnes.
 
Izstādes dalībniekus vērtēs  starptautiskas kvalifikācijas tiesneši no Rumānijas, Čehijas, Krievijas, Ungārijas un Polijas.  Katra suņu šķirne tiks vērtēta pēc noteikta grafika – sākumā suņi sacentīsies piecos  ringos pa šķirnēm, tad eksperta izvēlētais katras šķirnes  labākais  pārstāvis piedalīsies finālā. Finālā  bērni demonstrēs suņu izrādīšanas mākslu jauno hendleru konkursā, pēc tam notiks konkursi pāriem, audzētavām un pēcnācējiem. Šovu turpinās labāko mazuļu, kucēnu un veterānu konkurss. Pēc tam skaistākie katras šķirnes suņi no 10 FCI grupām  sacentīsies savā starpā, līdz tiks noteikts absolūtais izstādes uzvarētājs – sestdien tas iegūs Kurzemes kausu, bet svētdienas izstādes uzvarētājs iegūs Royal Canin kausu.

Foto no sestdienas suņu izstādes!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: