Ventspils Augstskolas “Uzņēmējdarbības, inovāciju un reģionālās attīstības centra” pētnieki Davids Smallbons un Anna Pobola kopā ar Zīgenas Universitātes profesori un IfM Bohn prezidenti Frederiki Velteri rediģēs speciālo izdevumu starptautiskā akadēmiskā žurnālā “Entrepreneurship and Regional Development.

Žurnāla izdevējs ir Routledge un tajā, atbilstoši nosaukumam, tiek publicēti oriģināli, zinātniski raksti, kas veic būtisku pienesumu diskusijai par uzņēmējdarbību reģionālajā kontekstā. Speciālā izdevuma tēma ir uzņēmējdarbība un neformālā ekonomika.

 

Kā uzsver VeA zinātņu prorektors un UIRAC direktors Dr. Arnis Sauka: "Viens no UIRAC dibināšanas mērķiem ir Ventspils Augstskolas aktīvāka iekļaušanās starptautiskajā apritē. Bet, kā ļoti būtiska mēraukla augstskolu novērtējumam Rietumeiropā un citur pasaulē kalpo tieši publikāciju kvalitāte. Šajā ziņā speciālais izdevums žurnālā “Uzņēmējdarbība un reģionālā attīstība” ir Latvijai pietiekoši unikāls gadījums, sevišķi, sociālajās zinātnēs, jo Latvijas augstskolu vārdi augstas kvalitātes akadēmiskos žurnālos pagaidām vēl izskan pietiekoši reti. Tāpēc mēs plānojam neapstāties pie šī izdevuma vien, un pašreiz tiek strādāts arī pie grāmatas izdošanas, piesaistot prestižu publicētāju, kā arī atsevišķām starptautisku izdevēju izdotām grāmatu nodaļām un zinātniskajiem rakstiem. Protams, mēs neaizmirstam arī par Latvijas auditoriju – vistuvākajā laikā ir gaidāmas vairākas grāmatas, pie tam centrs ir uzsācis arī savu zinātnisko diskusiju rakstu publicēšanu".

 

Jāpiebilst, ka Ventspils Augstskolas starptautiskās atpazīstamības mērķa īstenošanai tiek rīkoti arī citi pasākumi. Piemēram, jūlijā Ventspilī starptautiskas konferences ietvaros viesojās vairāk kā 50 dažādu pētnieku no 10 valstīm. Notiek aktīvs darbs arī pie partneru piesaistes dažādiem starptautiskiem pētījumiem uzņēmējdarbības, inovāciju un reģionālās attīstības jomās.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: