Trešdien uzsāks Ventspils Lielā laukuma rekonstrukcijas būvdarbus, kas ietver teritorijas celiņu un laukumu izbūvi, apgaismojuma nodrošināšanu un apzaļumošanas darbus.

Gan Lielais laukums, gan tam pieguļošie skvēri, ielas un stāvlaukumi ir fiziski un morāli novecojuši. Piemēram, Lielā laukuma esošās infrastruktūras izmantošanu apgrūtina elektrokomunikāciju nepieejamība, lai nodrošinātu atbilstošu pieslēgumu dažādu pasākumu rīkošanas vajadzībām, kā arī traucē esošais padomju laiku betona plātņu segums, kura dēļ Lielā laukuma infrastruktūra nav pielāgota cilvēkiem ar fiziskiem vai kustību traucējumiem. Tāpat velosipēdistu un gājēju kustībai laukumā nav ierīkoti celiņi, trūkst atbilstoša apgaismojuma un soliņu. Būtisks trūkums lielāku pasākumu organizēšanai pilsētas centrālajā daļā ir nepietiekams autostāvvietu nodrošinājums.

 

Par Lielā laukuma rekonstrukcijas darbiem Eiropas Reģionālās attīstības fonda projekta ietvaros 2013.gada 21.augustā ir parakstīts būvdarbu līgums. Atklāta konkursa ietvaros par uzvarētāju atzītais būvuzņēmums SIA "Ostas celtnieks" iecerētos rekonstrukcijas darbus plāno veikt 10 mēnešu laikā.

 

Jāmin, ka šobrīd jau notiek Lielā prospekta (posmā no Ganību līdz Saules ielai) rekonstrukcija. Noslēgumam tuvojas Jaunpilsētas laukuma modernizācijas būvdarbi, kā arī apgaismojuma izveide un stāvvietu rekonstrukcija Kuldīgas ielas posmā no Lielā prospekta līdz Jūras ielai. Uzsākti arī Sporta ielas un Reņka dārza stāvlaukuma rekonstrukcijas būvdarbi.

 

Projekta „Ventspils publiskās infrastruktūras attīstība un kvalitātes uzlabošana, pilnveidojot uzņēmējdarbības vidi pilsētā” kopējās izmaksas plānotas 2,4 milj. LVL apmērā, tai skaitā Eiropas Savienības fondu finansējums 2,05 milj. LVL (85% no kopējām projekta attiecināmajām izmaksām) un valsts budžeta dotācija 0,05 milj. LVL apmērā, kā arī Ventspils pilsētas pašvaldībai jānodrošina līdzfinansējums projekta īstenošanai 0,31 milj. LVL apmērā.

 

Šis ir vērienīgs, laikietilpīgs un pilsētas attīstībai nozīmīgs projekts, ko paredzēts veikt ilgā laika posmā. Kopumā projektu iecerēts īstenot līdz 2014.gada 31.decembrim.

 

Lielā laukuma foto pirms rekonstrukcijas uzsākšanas ŠEIT!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: