Laikraksta «Ventas Balss» otrdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Atrod nogrimušo kreiseri Bremen

Daudzi ventspilnieki pat nenojauš, kādu notikumu liecības glabā jūra pie mūsu krastiem! Vienu no saviem pēdējiem unikālajiem atradumiem jūras dzelmē Ventspils brīvostas pārvaldes vecākais ūdenslīdējs Deniss Lapins kopā ar domubiedriem no komandas Ventspils Dive Team velta Ventspilij un mūsu ostas 750. jubilejai. Pēc diviem gadiem apritēs tieši simts gadu kopš lielākās zināmās jūras katastrofas, kas notikusi Ventspils krastos. 1915. gada 17. decembrī Pirmā pasaules kara laikā aptuveni 20 kilometru attālumā no krasta uz krievu mīnām uzsprāga un nogrima Vācijas kara flotes vieglais kreiseris Bremen.

Nūjošanas festivāls jau sestdien

Jau šo sestdien aktīvā dzīvesveida piekritēji Ventspilī pulcēsies uz Latvijas 4. nūjošanas festivālu. Tajā aicināts piedalīties ikviens interesents. Gaidīti arī kolektīvi.

2.lpp.Viedoklis: « Tiksimies festivālā», laikraksta «Ventas Balss» žurnāliste Ilona Kursīte

«Ziemeļnieku sportiskā aktivitāte – nūjošana –, kas savu gaitu no valsts uz valsti iesāka pagājušā gadsimta astoņdesmitajos gados Somijā, bet šīs zemes slēpotāju vasaras treniņos tika izmantota jau tālajā 1930. gadā, Latvijā savas pozīcijas sāka iekarot aptuveni pirms pieciem septiņiem gadiem. Ar piebildi – plus mīnuss, jo ne visi, kuriem jaunā nodarbošanās šķita gana interesanta, tā uzreiz iznāca parku celiņos vai ielās.»

3.lpp.

Skrien Par Latviju

Šodien turpinās un rīt noslēgsies lāpu stafetes skrējiens Apkārt Latvijai, kas organizēts, godinot bruņoto spēku 1992. gadā rīkotās lāpu stafetes 21.gadadienu. Ventspilnieki skrēja stafetes otrajā un trešajā dienā – pagājušajā piektdienā un sestdienā.

Platenes tiltam jāiztur vēl trīs gadi

Visticamāk, vēl trīs gadus Platenes tilts uz Rīgas–Ventspils šosejas paliks tikpat arhaiskā paskatā kā šobrīd. Defekti gan esot vairāk kosmētiski un neesot bīstami, apgalvo Latvijas Valsts ceļi. Uz rekonstrukciju var cerēt, ātrākais, 2016. gadā.

Piltenē traģiski iet bojā vīrietis

Piltenes novadā bojā gājis kāds vīrietis, kurš akas tīrīšanas laikā saindējies ar tvana gāzi. Vīrieša sievu izdevies glābt.

4.lpp.

Mākslas darbs kā dokuments

Grafikas plenērs Ventspils DOKUMENTA tradicionāli ik gadu augusta beigās Ventspilī pulcē profesionālus māksliniekus. Šogad plenērs notiks jau piekto reizi, un tajā no 21. līdz 28. augustam radoši darbosies ne tikai Latvijas, bet arī Lietuvas mākslinieki.

Bērnības svētki – svētki bērniem

Brīvostas pārvaldes motorizētais kuģītis, Čučumuižas rūķi un izjādes ar zirgiem – šīs ir tikai dažas no lietām, kuras mazie gaviļnieki piedzīvoja Bērnības svētkos. Piedalījās gan tādi bērni, kuri jau reiz kristīti baznīcā, gan tādi, kuriem krustvecāki piešķirti pirmoreiz.

5.lpp. Brīvostas ziņas.

6.lpp. Sports. Kadeti nosargā vietu spēcīgākajā divīzijā

Noslēdzot čempionātu ar divām uzvarām, U16 basketbolisti saglabājuši vietu A divīzijā, uz līmeni zemāk nosūtot vispirms Melnkalnes, bet pēc tam arī Beļģijas spēlētājus.

FK Ventspils turpina pakaļdzīšanos

Kārtējā Latvijas futbola Virslīgas mačā FK Ventspils spēlētāji viesos pārspēja Metta/LU futbolistus, kas turnīra tabulā ļauj turēties viena panākuma attālumā no Skonto.

7.lpp.

Pastaiga piektdienas vakarā turpinās

Jau otro reizi ventspilnieki tika aicināti uz piektdienas pastaigu Vakara gaismā. Pozitīvās atsauksmes, kas izskanēja pēc pirmās pastaigas maija beigās un arī nupat notikušā pasākuma, mudina kultūras darbiniekus pastaigu iekļaut arī nākamā gada darba plānā.

Altārgleznai būs otrā dzīve

Aizvadītajā nedēļas nogalē jau tradicionāli Jūrkalnes Sv. Jāzepa Romas katoļu baznīcu pieskandināja jauniešu kora Kamēr... skanīgās balsis. Šogad koncerta mērķis bija vākt ziedojumus baznīcas altārgleznas Dievmāte restaurācijai.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: