Pašreiz noteikto minimālo stundas tarifa likmi nākamgad paredzēts palielināt no 1,203 latiem līdz 1,359 latiem, to paredz šodien valsts sekretāru sanāksmē izsludinātie Labklājības ministrijas (LM) izstrādātie grozījumi Noteikumos par minimālo mēneša darba algu un minimālo stundas tarifa likmi.

Minimālā mēneša darba alga 2014. gādā pieaugs no 200 latiem līdz 225 latiem, tādēļ atbilstoši tai un 2014. gada darba kalendāram jāprecizē arī minimālās stundas tarifa likmju apmērus, kas nepieciešami minimālās darba algas aprēķināšanai, skaidro LM.

Pašreiz noteikto minimālo stundas tarifa likmi 2014. gadā paredzēts palielināt no 1,203 latiem līdz 1,359 latiem. Savukārt pusaudžiem un tiem cilvēkiem, kuri ir pakļauti īpašam riskam, minimālo stundas tarifa likmi nākamgad plānots paaugstināt no 1,375 latiem līdz 1,554 latiem, jo viņiem saskaņā ar Darba likumu ir atļauts strādāt tikai septiņas stundas dienā un 35 stundas nedēļā.

Izmaiņas vēl jāsaskaņo ar ministrijām un jāapstiprina valdībā.

LM atgādina, ka minimālā darba alga ir pati zemākā mēneša atlīdzība, kuru darbinieks regulāri saņem par paveikto darbu, strādājot pilnu darba dienu - astoņas stundas dienā, 40 stundas nedēļā. Tās apmēru nosaka valdība. Minimālo mēneša darba algu nosaka, lai aizsargātu darbinieku grupu ar zemāko kvalifikācijas līmeni un darba ražīgumu.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: