Latvijas futbola virslīgas 12. kārtas centrālajā mačā Ventspilī ar rezultatīvu neizšķirtu (2:2) beidzās Kurzemes derbijs.

Apskati foto!

"Liepājas metalurga" futbolisti divreiz izvirzījās vadībā, bet ventspilnieki abas reizes prata atspēlēties ar 11 metru soda sitienu palīdzību.

Mača rezultāts tika atklāts jau diezgan ātri, kad 12. minūtē uz "Ventspils" vārtiem aizmuka Savaļnieks, un mājinieku vārtsargs Meļņičenko kapitulēja. Arī turpinājumā liepājnieki spēlēja saturīgāk un drošāk, kamēr ventspilnieki ar grūtībām spēja izpildīt precīzas piespēles un virzīties uz Doroševa vārtiem. Pamazām mājinieki gan atguvās un pēc vairākiem reidiem spēja nopelnīt 11 metru soda sitienu – ar roku soda laukuma ietvaros spēlēja Hmizs. Abdultaofiks iespēju izmantoja, bet puslaika izskaņā ventspilniekiem bija vēl viena lieliska epizode, kad pēc Kozlova sitiena Doroševa atvairīto bumbu Abdultaofiks raidīja pa vārtu pārliktni.

Arī otrajā puslaika sākumā liepājnieki spēja šokēt Ventspili, jau 48. minūtē vārtus ar galvu guva viesu kapteinis Antons Jemeļins. Ventspils komandai joprojām radās grūtības veidot uzbrukumus, bet viņiem iniciatīvu iedeva neviens cits kā Dmitrijs Hmizs, kuram par spērienu pa Oļega Žatkina muguru galvenais tiesnesis Andris Treimanis iedeva sarkano kartīti. Ventspilnieki pārņēma iniciatīvu, tomēr vēl labu laiku nespēja izveidot bīstamus uzbrukumus – liepājnieki disciplinēti un organizēti darbojās aizsardzībā. Arī otrajā puslaikā ventspilniekus tomēr izglāba 11 metru soda sitiens – liepājnieku soda laukumā ielauzās Žatkins un nopelnīja pendeli, ko realizēja Turkovs, izlīdzinot rezultātu 2:2. Lai gan ventspilnieki centās vēl gūt arī trešos vārtus, tomēr Liepājas aizsardzība bija līmenī, lai noturētu neizšķirtu – 2:2.

Sportacentrs.com

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: