Laikraksta «Ventas Balss» pirmdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Uzvaru svin savējie

Ventspils pusē nobalsojuši par stabilitāti un pēctecību, izsakot pārliecinošu atbalstu tām partijām, kas iepriekšējos gadus vadījušas pašvaldības darbu. Latvijai un Ventspilij ar Aivaru Lembergu priekšgalā uz pārējo Latvijas pilsētu fona izceļas ar visaugstāko vēlētāju atbalstu, kas sasniedzis 69%, savukārt novadā uzvaru svin Zaļo un Zemnieku savienība.

2.lpp. Viedoklis: «Notic darbiem, nevis vārdiem», laikraksta «Ventas Balss» žurnāliste Dace Vašuka.

«Ventspils pilsētas un novada iedzīvotāji šajās pašvaldību vēlēšanās skaidri apliecinājuši, ka nepakļaujas populāriem lozungiem, solījumiem, reklāmām un nomelnošanas kampaņām, bet skatījušies uz savējiem, skatījušies uz padarīto pašvaldībās un vērtējuši katra deputāta kandidāta rakstura īpašības, profesionālos sasniegumus, kā arī varēšanu un gribēšanu strādāt. Plusiņi un svītrojumi ieviesuši būtiskas korekcijas, īpaši tas redzams novadā, kur daudzi no saraksta augšgala noslīdējuši zem svītras, kas apliecina, ka ne vienmēr ar lielu runāšanu var noslēpt dīkdienību.»

3.lpp.

Inženieru ielā tapis rotaļu laukums

Gluži kā sēnes pēc lietus dažādās pilsētas vietās slejas jauni bērnu rotaļu laukumi. Nedēļas nogalē pie tāda tikuši arī Inženieru ielas kvartāla bērni un pusaudži.

Lai siltums neaizietu skurstenī

Uzņēmums Ventspils siltums plāno paaugstināt pilsētas katlumāju efektivitāti. Lai samazinātu siltuma zudumus un kaitīgo izmešu daudzumu atmosfērā, uzņēmums izskata iespēju uzstādīt dūmgāzu kondensatorus.

Ūdens prieki kļūst pieejamāki

Pilsētas ūdensprieku baudīšanas objekti aprīkoti ar speciālām iekārtām, lai tos varētu apmeklēt arī cilvēki ar kustību traucējumiem.

 

4.lpp.

Jauno mākslinieku izlaidums

Vasaras sākums iezīmējas ne tikai ar siltā laika iestāšanos, bet arī skolēnu un viņu vecāku gatavošanos vienam no svarīgākajiem pasākumiem bērna dzīvē – izlaidumam.

Paku saņēmēji trokšņo un bojā īpašumu

Pavisam drīz – mazāk nekā pēc nedēļas – startēs labdarības palīdzības projekts maznodrošinātajiem un mazturīgajiem. Viņiem tiks izsniegtas pārtikas pakas. Šogad Pārventas iedzīvotājiem pēc pakām vajadzēs braukt uz pilsētas kreiso krastu.

Rekonstrukciju sāk, rūpējoties par kokiem

Jaunpilsētas laukuma rekonstrukcija uzsākta ar tur augošo koku iepakošanu, lai pasargātu tos no iespējamiem bojājumiem. Rakšanas darbi sāksies šonedēļ.

5.lpp. Izglītība. Dabaszinības skolas pagalmā

Ventspils 2. pamatskolas kolektīvs mācību gadu noslēdzis ar dabaszinību dienu, kurā aktīvi piedalījās visi skolas audzēkņi, izņemot izlaiduma klasi.

Prēmē olimpiāžu uzvarētājus

Aizgājušais mācību gads bijis īpaši veiksmīgs pieciem Ventspils skolēniem, kuriem izdevies gūt atzīstamus panākumus Valsts mācību priekšmetu olimpiādēs, četriem Kurzemes reģiona olimpiāžu laureātiem, kā arī 17 Valsts atklāto olimpiāžu veiksminiekiem.

6.lpp. Sports. Iepazīstina jauniešus ar motokrosu

Pēc gada pārtraukuma motokrosa aprindās atgriezies viens no mūsu labākajiem braucējiem Niks Apfelbaums, kurš ne vien atkal ar pilnu sparu meties ne trasēs, bet arī mēģina popularizēt šo sporta veidu Ventspils pilsētas un novada jauniešu vidū.

Kohai rekords, Plēsniekam uzvara

Kārtējo Latvijas rekordu Dobelē notikušajās SELL Games sacensībās svarcelšanā labojusi mūsu jaunā svarcelšanas zvaigzne Rebeka Koha, tikmēr Artūrs Plēsnieks, aizvadot ne pārāk sekmīgu raušanas disciplīnu, grūšanā spēja atspēlēt desmit kilogramu deficītu, tādējādi izraujot pirmo vietu.

Ozoliņa-Kovala uguņo Rīgas kausos

Tuvu Latvijas rekorda labojumam bijusi mūsu šķēpmetēja Sinta Ozoliņa-Kovala, kam starptautiskajās vieglatlētikas sacensībās Rīga kausi padevies 64,38 tāls metiens, kas ir tikai par 13 centimetriem mazāk nekā citai mūsu sportistei Madara Palameika piederošais valsts rekords.

7.lpp. Ceļasoma. Zaļa ķirzaciņa tirkīza jūrā

Koša un izlocījusi slaidu asti kā zaļa ķirzaka Korfu sala guļ Jonijas un Adrijas jūru apskalota. Tāda no augšas izskatās un ceļotājus sagaida mazā saliņa Grieķijas ziemeļaustrumos.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: