Laikraksta «Ventas Balss» piektdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Sola būt bargākiem pret uzņēmumiem

Pēc vairākkārtējiem pašvaldības aicinājumiem un vizītes pārcelšanām Ventspilī beidzot ieradušies Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pārstāvji ar valsts sekretāru Aleksandru Antonovu priekšgalā. Apkopojot vizītes rezultātus, panākta vienošanās par bargākiem nosacījumiem uzņēmumiem, kas piesārņo apkārtējo vidi.

Lemj par Ventas skolas otro dzīvi

Paralēli Sarkanmuižas pļavas teritorijas labiekārtošanas izstrādei pašvaldība izskata piemērotākos risinājumus tam, kā izmantot vēsturiskās Ventas skolas ēku Sarkanmuižas dambī 28. Pašvaldības iestādes piedāvā savus variantus šīs ēkas izmantošanā.

2.lpp. Viedoklis: «Nabadzīga teicamniece », laikraksta «Ventas Balss» žurnāliste Dace Vašuka

«Latviju atplestām rokām gaida eiro zonā, solot, ka pievienošanās tai Latvijas iedzīvotājiem nesīs virkni labumus – zudīšot devalvācijas risks, nebūs jāmaksā par valūtas maiņu, samazināsies darījumu izmaksas, stiprināšot Latvijas kā stabilas un uzticamas Eiropas kodolā iesaistītas valsts tēlu. Par to, ka šobrīd labāk klājas tām ES valstīm, kas nav eirozonā un, ka eirozonu noturēt varēs, iespējams vien veidojot federatīvu sistēmu, ziedojot dalībvalstu fiskālo suverenitāti, valdība klusē.»

3.lpp.

Pakas dalīs arī Pārventā

Beidzot ir sākusies Eiropas Komisijas finansēto pārtikas paku dalīšana. Turpmāk trūcīgie un maznodrošinātie saņems tās katru mēnesi.

Laipni gaida Latviju eirozonā

Eiropas Komisija publicējusi 2013. gada konverģences ziņojumu, kurā dod zaļo gaismu Latvijas dalībai eirozonā. Lai arī priekšā vēl samits un Eiroparlamenta balsojums, valdības vadītājs uzskata, ka vairs nav nekādu šķēršļi eiro ieviešanai. Tikmēr sabiedrības pārstāvji sākuši parakstu vākšanu referendumam par lata saglabāšanu.

Ventspils Tehnikumā sākas aktīvi būvdarbi

Lai jau drīzumā Ventspils Tehnikuma teritorijā sāktos jauno un moderno mācību telpu, kā arī kafejnīcas un dienesta viesnīcas būvniecība, vecās padomju laika fiziski un morāli novecojušās ēkas šobrīd tiek nojauktas.

4.lpp.

Pilī saimniekos bruņinieki

Rīt un svētdien Livonijas ordeņa pilī notiks bruņinieku turnīrs Lilium Vindaviensis 2013. Paredzams, ka viesos ieradīsies arī seno cīņu klubu pārstāvji no Baltkrievijas un Lietuvas.

Tradīcija, ar kuru lepojas

Jūnijs Ventspils Augstskolas studentiem nozīmē tikai vienu – sesija. Taču īpašs nervu pārbaudījums šomēnes ir pēdējo kursu studentiem, kuri aizstāv savus bakalaura un maģistra darbus.

5.-6.lpp. TV Programma.

7.lpp. Intervija. Dzīves kūlenis garīgajai izaugsmei

NORMUNDS ROZENŠTEINS ar savu piemēru pierādījis, ka arī pēc smaga insulta cilvēks var atgriezties pilnvērtīgā dzīvē – pat labākā fiziskā formā, nekā bijis iepriekš. Tagad viņš ar šīm zināšanām – nu jau profesionālā līmenī – gatavs dalīties ar citiem.

 

8.lpp Sports. Trīs bumbu spēļu trešais čempionāts

Arī šovasar – jau trešo gadu pēc kārtas – norisināsies daudzpusīgās «Ventspils nafta» termināla atbalstītās Trīs bumbu spēles, kurās visi aktīvās atpūtas cienītāji varēs mēroties spēkiem trijos sporta veidos: minifutbolā, strītbolā un pludmales volejbolā.

Skoki un Piķis izturīgākie sešu stundu braucienā

Netālu no Iecavas aizvadīts Latvijas Autosporta federācija atklātās 6H un 4H komandu krosa sezonas otrais posms, kurā veiksmīgi startēja ventspilnieku Igora un Rūdolfa Skoku un Agra Piķa ekipāža.

Open zeltu paņem Zaharovs

Jau trīspadsmito reizi tika noskaidroti Ventspils čempioni galda hokejā Open jeb atklātajā nominācijā. Uzvaras laurus plūca Jevgeņijs Zaharovs no Skrundas, bet labākais no mūsējiem bija Rūdolfs Kamzols, kas kāpa uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena.

9.lpp. Pužiņiem patīk praktiskas lietas

Pateicoties Puzes iedzīvotāju atsaucībai, labiekārtots pagasta Amatniecības centrs, kurā dažādas prasmes apgūst gan pieaugušie, gan bērni.

Sevi piesaka organizācija Spēkuguns

No 1. jūnija dienas centra pakalpojumus Ventspilī nodrošina nodibinājums Daudzfunkcionālais centrs ģimenei, jaunatnei, sabiedrībai «Spēkuguns».

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: