26. maija pusnaktī noslēdzās balsošana par konkursa „Mums pieder debesis 2013” darbiem.

Kopā par iesniegtajiem darbiem tika atdotas vairāk kā 18 000 balsis, līderos ar 2980 balsīm meiteņu konkurencē izvirzot Rīgas Celtniecības koledžas vidusskolas audzēknes Paulas Blomas projektu „Raidījums GalaxyTV”. Savukārt zēnu konkurencē par labāko skatītāji atdzinuši Gulbenes novada valsts ģimnāzijas audzēkņa Rinalda Bērziņa sniega raķeti „LV Space Shuttle”.

 

Šobrīd aktīvu darbu pie iesniegto projektu izvērtēšanas sākusi arī žūrijas komisija 5 cilvēku sastāvā. Komisija ņem vērā gan dalībnieku vidējo atzīmi angļu valodā, gan arī tādus kritērijus kā idejas oriģinalitāte un jaunrade, darba kvalitāte un sarežģītības pakāpe, kā arī iespēju darbu izmantot tālāk, - lai veicinātu izpratni un interesi par kosmosa tehnoloģijām Latvijas jauniešu vidū. Žūrijas vērtējums un skatītāju balsojums, izmantojot konkursa organizatoru izstrādātu formulu, tiks summēts kopā, un rezultātā tiks noteikti tie divi laureāti (1 zēns un 1 meitene), kas jūlija vidū dosies uz Starptautisko kosmosa nometni ASV. Vairāk par vērtēšanas kārtību uzzini, iepazīstoties ar konkursa nolikumu.

 

Konkursa noslēguma pasākums un rezultātu paziņošana notiks 1. jūnijā plkst. 15:00 Kurzemes Democentrā, Ostas ielā 23, kur dalībnieki pēc pasākuma oficiālās daļas būs aicināti iepazīties ar centra interaktīvo izstādi „Kas ir mūzika?”. Noslēguma ceremonijas laikā tiks paziņota arī tā aktīvākā skola, kas savā īpašumā iegūs 20 brīvbiļetes Kurzemes Democentra apmeklējumam.

 

Organizatori vēlas pateikties ikvienam balsotājam, kas atbalstīja projektu un palīdzēja jauniešiem tuvoties viņu izvirzītajam mērķim – kosmiskam vasaras piedzīvojumam ASV. Konkursa „Mums pieder debesis 2013” TOP 5 meitenes un puiši skatītāju vērtējumā:

 

TOP 5 meiteņu darbi

 

1. Paula Bloma (2980 balsis)

2. Eva Aleksandra Šulte (2866 balsis)

3. Marita Sanžarevska (2072 balsis)

4. Marta Annija Goberga (816 balsis)

5. Madara Kulvele (772 balsis)

 

TOP 5 puišu darbi

1. Rinalds Bērziņš (1083 balsis)

2. Ralfs Krists Virkstenis (1070 balsis)

3. Jānis Šolks (563 balsis)

4. Ilmārs Kusiņš (513 balsis)

5. Valts Liepiņš (320 balsis)

 

Visi konkursa darbi un skatītāju balsojums pieejams vietnē www.mumspiederdebesis.lv.

 

Konkursu atbalsta komunikāciju portāls Draugiem.lv, E-klase, SIA „Kurzemes Democentrs” un Ventspils Augstskola.

 

Konkurss īstenots projekta Nr. KAP/2.3.2.3.0/12/01/015 "Kosmosa tehnoloģiju un pakalpojumu nozares klastera attīstība 2012-2015", līguma Nr. L-KAP-12-0006 ietvaros.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: