Ventspils uzņēmums VNT (Ventspils nafta termināls), kas ir arī lielākais nodokļu maksātājs Ventspilī – tikko saņēmis Ilgtspējas indeksa balvu – sudraba kategorijā, augstāko vērtējumu saņemot tieši par atbildīgu pieeju vides jautājumiem.

VNT vides politikā ir definējis trīs galvenos stratēģiskos virzienus – rūpīgi analizēt iespējamos riskus, lai nepieļautu krīzes situācijas; mērķtiecīgi samazināt uzņēmuma resursu patēriņu, kā arī investēt vides atveseļošanā, likvidējot padomju gados radīto piesārņojumu sekas. VNT atbildīgo pieeju vides resursiem, raksturo arī būtiski samazinātais elektroenerģijas patēriņš uz vienu pārkrauto tonnu pēdējo gadu laikā. Savukārt, ieviešot dokumentu elektroniskās vadības sistēmu, papīra patēriņš ir samazināts par 22%.

 

Tāpat uzņēmums veic 12 dažādu veidu atkritumu šķirošanu. Jau vairāk nekā desmit gadus VNT ik gadu iegulda vidēji pusmiljonu latu vides atveseļošanā. Šajā laikā ir novērsts lielākais vēsturiskais piesārņojums uzņēmuma teritorijā – aptuveni 3000 m3 naftas produktu, kas naftas produktu peldošā slāņa veidā padomju gados krājies virs gruntsūdeņiem zem vilcienu cisternu estakādēm.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: