Ventspils pašvaldība šodien izplatīja paziņojumu par to, ka šonedēļ izplatīta nepatiesa ziņa par domes darbības metodēm.

«Otrdien, 21.maijā, ziņu aģentūras BNS publicētajā ziņā "Pašvaldības, iespējams, šantažē maznodrošinātās romu ģimenes" citētais Normunda Rudēviča apgalvojums, ka "viens no veidiem kā Ventspils pašvaldība cenšas piespiest romu bērnus apmeklēt speciālās romu klases, ir draudi pārtraukt pabalstu izmaksu" neatbilst patiesībai.

 

Ventspils pilsētas pašvaldība sociālos pabalstus piešķir un sociālos pakalpojumus iedzīvotājiem nodrošina neatkarīgi no viņu tautības, ādas krāsas vai reliģiskās piederības. Tos piešķir atbilstoši pašvaldības apstiprinātajiem saistošajiem noteikumiem, izvērtējot iedzīvotāju ienākumu līmeni.

 

Informējam, ka kopumā Ventspils pilsētas pašvaldības skolās mācās aptuveni 150 romu (čigānu) tautības bērni, no tiem aptuveni 70 mācās 8 vispārējās izglītības iestādēs un 80 – Ventspils Vakara vidusskolā.Vecākiem atbilstoši Latvijas Republikas likumdošanai ir dota izvēles brīvība par to, kurā izglītības iestādē laist savu bērnu.

 

Jāatgādina, ka romu bērnu apmācība Ventspils Vakara vidusskolā aizsākās pirms 26 gadiem pēc romu tautības pārstāvja Ignata kunga iniciatīvas, kurš aktīvi darbojies, lai pierunātu romu tautības vecākus sūtīt savus bērnus skolā. Kā pašvaldība norādīja atbildes vēstulē Tiesībsargam, nav pamats uzskatīt, ka Ventspils Vakara vidusskolā darbojas atsevišķas romu klases. Normatīvie akti neparedz pašvaldībai tiesības izlemt, kurā skolā bērniem būtu jāapgūst obligātā izglītības programma. Atšķirība starp Vakara vidusskolu un citām vispārējās izglītības iestādēm ir vērojama apstāklī, ka vēsturiski izveidojusies situācija, kurā lielākā daļa Ventspils Vakara vidusskolas audzēkņu 1.-6.klašu programmā ir romu tautības.

 

Uz Ventspils Vakara vidusskolas īstenotās izglītības programmas pozitīvo ietekmi un nepieciešamību to saglabāt 2013.gada 16.aprīlī notikušajā vakara vidusskolas vecāku sapulcē ir norādījuši arī skolēnu vecāki un citas personas.

 

Tāpat jānorāda, ka Normunds Rudēvičs, kuru citē ziņu aģentūra BNS, pirms vairākiem gadiem vērsās pie pašvaldības ar prasību nodot viņam atsavināšanai Ventspils tirgu. Pašvaldība nepiekrita. Žēl, ka Rudēviča kungs ir apvainojies uz Ventspils pašvaldību un šādā veidā mēģina savu aizvainojumu izpaust,» skaidrots paziņojumā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: