Šodien Pārventā, bet rīt Ventas kreisajā krastā uz vienu dienu tiks atslēgta karstā ūdens padeve.

Ūdens tiks atslēgts šādos laikos:

  • Otrdien, 14. maijā, no plkst. 8:00 līdz 24:00 Ventas labā krasta centralizētās siltumapgādes jeb Pārventas klientiem.

  • Trešdien, 15. maijā, no plkst. 8:00 līdz 17:00 Ventas kreisā krasta centralizētās siltumapgādes klientiem.

Pārventā karstais ūdens nebūs tāpēc, ka tiks apturēta katlu mājas Talsu ielā 69 darbība un veikti nepieciešamie priekšdarbi, lai jau maijā varētu uzsākt jauno šķeldas katlu montāžu.

 

Savukārt pilsētas pusē turpmāk siltumenerģijas ražošanu pilnībā nodrošinās ar jaunajiem šķeldas katliem un katlu mājā Brīvības ielā 38 jāveic tīklu pārslēgums. Var uzskatīt, ka pirmais posms pārejai no siltuma ražošanas ar dārgo mazutu uz daudz efektīvāko siltuma ražošanu ar šķeldu ir noslēdzies. Jauno katlu pirmie darbības mēneši pierādījusi, ka lēmums par šādu risinājumu bijis pareizs, jo ir skaidrs, ka siltuma tarifu varēs samazināt.

 

PSIA „Ventspils siltums” jau veicis aprēķinus jaunajam tarifa projektam, ko trešdien, 8. maijā prezentēs Ventspils pilsētas domes Ekonomikas un budžeta komisijai. Ikviens interesents to varēs vērot tiešsaistē www.ventspils.lv un www.ventasbalss.lv.

 

Tarifu noteikti pārskatīs arī pēc rekonstrukcijas otrā posma noslēguma - katlu mājas Talsu ielā 69 rekonstrukcijas pabeigšanas. Ja līdz rekonstrukcijai ar šķeldu saražoja ap 16% siltumenerģijas, tad pēc abu katlu māju rekonstrukcijas ar šķeldu tiks saražots jau ap 80% no kopējā siltumenerģijas daudzuma. Un tas būs ne tikai ekonomiski izdevīgi, jo šķeldas cenu izmaiņas pret citiem kurināmā veidiem ir vismazākās, bet arī videi daudz draudzīgāk. Ventspils gaiss kļūs tīrāks, jo samazināsies katlu māju izmešu daudzums un gaisā nenokļūs sēra dioksīds. Pateicoties modernajām katlu un to vadības iekārtām, ražošanas process būs tehniski daudz drošāks un ne tik atkarīgs no cilvēciskā faktora.

 

Projekta kopējās plānotās izmaksas 12,5 milj. LVL bez PVN. Projekta realizācijai Ventspils pilsētas dome piesaistījusi ES līdzfinansējumu no Kohēzijas fonda 6 milj. LVL apmērā, kas ir 50% no kopējām uz projektu attiecināmajām izmaksām. Tas ir maksimāli iespējamais līdzfinansējuma apjoms, kādu bija iespējams piesaistīt kādam projektam.

 

Abu katlu māju rekonstrukciju plānots pabeigt ap 2014. gada sākumu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: