„Ir tāda laba ziņa – Ventspili par projekta attīstības vietu ir izvēlējusies viena kapitālsabiedrība, kura nodarbosies ar programmu testēšanu IT jomā. Tas ir ļoti interesants projekts, kas sola Ventspili padarīt par IT galvaspilsētu ne tikai Latvijā, bet visās Baltijas valstīs kopumā,” informēja Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs.

„Mēs gatavojam šobrīd plānu, kā mēs varētu atbalstīt šī veida projektu. Un sadarbība būtu starp uzņēmējiem – projekta attīstītājiem, Ventspils Augstskolu, Ventspils Augsto tehnoloģiju parks un Ventspils pilsētas domi un Ventspils Brīvostas pārvaldi – tādi pieci partneri. Šo jauno darbību uzņēmums varētu prezentēt pēc mēneša,” norādīja Lembergs.

 

Lembergs informēja, ka uzņēmums ir no Latvijas. „Ir nopirkta testēšanas laboratorija par 5 miljoniem eiro, bet attīstībai viņiem ir vajadzīgas telpas. Tāpat viņiem vajadzīgi lielā apjomā IT speciālisti. Līdz ar to Ventspils Augstskolai vajadzēs būtiski paplašināt IT jomas speciālistu sagatavošanu. Darbavietu skaits, kas tur ir vajadzīgs, pat daži simti ir stipri par maz. Turklāt ar ļoti labi apmaksātām darba vietām, kur minimālais atalgojums ir 1000 Ls,” sacīja pašvaldības vadītājs.

 

„Tiek būvēti pamati laboratorijai Augsto tehnoloģiju parkā, starp VATP ēku un EURO LCDs rūpnīcu, kur laboratoriju varētu novietot. Un tad ir vajadzīga blakus ēka, kurās tie cilvēki varēs strādāt. Līdz ar to augstskolai vajadzētu pieskaņot apmācības programmu. Vajadzētu uzaicināt no ārzemēm augsti kvalificētus pasniedzējus un, protams, palielināt studentu uzņemšanu. Savukārt mums vajadzētu par infrastruktūru parūpēties. Mēs vienojāmies, ka tiks izstrādāts šī projekta attīstības plāns, kur katrs no dalībniekiem apņemsies, ko viņš izdarīs un kādā termiņā,” sacīja Lembergs.

 

ventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: