Šajā mācību semestrī vairāki skolēni no Centra sākumskolas piedalījās konkursā „Rēķini galvā”. 1.-3.klašu grupā finālā iekļuva četri skolēni, bet Edgars Borherts izcīnīja pirmo vietu.

Konkursā dalībniekiem uz ātrumu bija jāaprēķina dažādi daudzciparu skaitļi, kas tika ģenerēti ar datorprogrammas palīdzību. Darbības 3.klases skolēniem bija jāveic pat ar piecciparu skaitļiem. Trīs kārtu kopvērtējumā mācību gada laikā tika noskaidroti labākie skolēni no visas Latvijas, kas arī iekļuva finālā.

 

Visi četri Centra sākumskolas skolēni, kas piedalījās finālsacensībās, iekļuva labāko desmitniekā. 1. vietu izcīnīja Edgars Borherts, 6. vietā ierindojās Marta Leimane, savukārt augstajā 8. un 9. vietā palika Kristiāns Ozoliņš un Agnese Boroņina.

 

Edgars, gatavojoties konkursam, daudz trenējās patstāvīgi mājās, kā arī kopā ar skolotāju Līgu Nēliusu. Taču smags darbs un neatlaidība atmaksājās ar 1.vietu Latvijas Republikas līmenī, kas Edgaram nenāca bez piepūles.

 

Apgūstot mācību vielu, īpaši matemātiku, Edgaram noder treniņos gūtās zināšanas, piemēram, summu 45473+51731=? puisis var aprēķināt 5-8 sekunžu laikā. Konkursa uzvarētājam palīdzējis arī tas, ka uzdevumi bija pildāmi izmantojot datoru, jo tādā veidā viņš varēja daudz efektīvāk un biežāk praktizēties.

 

Skolotāja Līga Nēliusa ir priecīga par skolēnu sasniegumiem, taču lielāko gandarījumu sniedz iespēja redzēt, jauniešus, kuriem izdodas atrast savus talantus. „Katram bērnam ir sava īpašā joma, kur viņam ir talants. Skolotāja pienākums ir atrast šo jomu un palīdzēt bērnam sevi attīstīt tajā,” par savu darbu izsakās skolotāja Nēliusa.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: