Jaunā Ventspils poliklīnikas ēka ieguvusi 1.vietu nominācijā „Renovācija ar energoefektivitātes paaugstināšanu” Latvijas Būvnieku asociācijas ikgadējā skatē "Gada labākā būve Latvijā 2012". Savukārt Ventspils pilsētas domes ēkas renovācijas projekts ierindojies 3.vietā.

Poliklīnikas būvniecība noslēdzās pērn, un šī gada sākumā jaunā poliklīnika vēra durvis pirmajiem apmeklētājiem. Jaunajās telpās ir daudz plašākas uzgaidāmās zonas pacientiem, lifts un ratiņu uzbrauktuves ērtākai nokļūšanai pie ārstiem un labāki darba apstākļi medicīniskajam personālam. 
 
Ēkā izvietoti seši ģimenes ārstu kabineti ar procedūru telpām. Jaunajā ēkā ir nodrošinātas telpas tādiem līdz šim nebijušiem veselības aprūpes pakalpojumiem kā mamogrāfijas skrīnings, rentgena izmeklējumi, UV staru fototerapija, ārstnieciskā vingrošana un pacientu rehabilitācija pēc traumām vai insulta. Piesaistīts valsts finansējums un jauni speciālisti – fizioterapeits un logopēds.
 
Projekts kopumā izmaksājis 2,4 miljonus latu, no tā 1,7 miljoni latu no Eiropas Savienības fondu līdzekļiem, savukārt 700 tūkstošus latu ieguldījusi pašvaldība.
 
Ēkas platība ir ap 2000 kvadrātmetriem, un siltuma patēriņs ir 25 kW/m² gadā, kas ir četras reizes zemāks enerģijas patēriņš, salīdzinot ar būvnormatīvu. 
 
Savukārt Ventspils pilsētas domes ēkas renovācija līdzfinansēta no Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta līdzekļiem. Līdz šim ēkai veiktie remontdarbi bija aprobežojušies ar iekštelpu remontdarbiem, ventilācijas sistēmas uzlabojumiem un logu nomaiņu uz PVC tipa logiem pirms 15 gadiem. Pēc renovācijas ēkas siltumenerģijas patēriņš samazinājies 11 reizes. Vienlaikus lifta izbūve nodrošina pašvaldības pakalpojumu pieejamību arī cilvēkiem ar kustību traucējumiem un māmiņām ar bērnu ratiņiem.
 
Latvijas Būvnieku asociācijas skate "Gada labākā būve Latvijā" šogad notika jau piecpadsmito reizi. Kopumā skatē tika vērtēti vairāk nekā 30 darbi.
Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: