Pilsētas dome uzdevusi pašvaldības uzņēmumam "Ventspils siltums" līdz 27. martam iesniegt aprēķinus un priekšlikumus par apkures tarifa samazināšanu, trešdien preses konferencē informēja Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs.

"Mēs esam uzdevuši mūsu pašvaldības uzņēmumam "Ventspils siltums" iesniegt aprēķinus un priekšlikumus par siltuma tarifa samazināšanu apkurei, ņemot vērā, ka tuvojas nobeigumam [Ventas] kreisā krasta katlumājas pāreja uz kurināšanu tikai ar šķeldu. Mēs pirmo reizi šo jautājumu skatīsim 27. martā Finanšu un budžeta komisijas sēdē," informēja Lembergs.

No 2012. gada 1. decembra Ventspilī par 16,7% tika palielināts siltumenerģijas tarifs, kas tagad ir 44,42 lati par megavatstundu (mWh).

Lembergs piebilda, ka viņu "ne visai apmierina" darbu temps, pabeidzot Ventas kreisā krasta katlumājas rekonstrukciju: "Kavējas un kvalitāti neparāda slovēņi, kuri ir ražojuši katlus, bet iestatīšanas un regulēšanas darbus viņi veic neapmierinoši," skaidroja Lembergs, piebilstot, ka līdz ar to kavējas abu katlu darbināšana ar paredzēto nominālo jaudu. "Tāpēc tiek veikti pasākumi, pirmkārt tie būs finansiāla rakstura, pret slovēņiem, lai viņus stimulētu strādāt," piebilda Lembergs. Apkures katli ražoti Slovēnijā, rūpnīcā "KIV".

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: