Noslēdzies pilsētas čempionāts basketbolā, kura finālā aizraujošā cīņā Z/K Grifs basketbolisti pieveica Baltijas ekspresi, tā tiekot pie čempionu titula.

Lai noskaidrotu jaunos pilsētas čempionus, ar 40 minūtēm bija par maz. Pēc divu puslaiku cīņām tablo vēstīja neizšķirtu 68:68 un spēlei bija jāturpinās papildlaikā. Tajā nedaudz veiksmīgāki un precīzāki izrādījās Grifa spēlētāji, izcīnot uzvaru 78:74 un tiekot pie pilsētas čempionu titula. Rezultatīvākie Z/K Grifs komandā Mārtiņš Auns 25, Pēteris Rudzājs 21 un Elvis Čoders 16. Baltijas Ekspresī labākie punktu guvēji Klāvs Šilbergs 30 un Raivis Upe 13.

Čempionu rindās šajā sezonā spēlēja: Raimonds Pētersons, Mārtiņš Auns, Normunds Auns, Pēteris Rudzājs, Māris Grīnvalds, Niks Neverčiks, Elvis Čoders, Andris Bāris, Arvis Nāckalns, Reinis Gubāts, Kārlis Gubāts, Nauris Paulovskis, bet komandas treneris Akselis Vairogs.

Apskati fināla foto!

Dienas pirmajā spēlē cīņā par trešo vietu tikās Spars 1 ar ZS Krasti/Tārgale un ar rezultātu 103:87 (15:16, 32:20, 28:30, 28:21) pārāki izrādījās sportskolnieki, līdz ar to iegūstot bronzas godalgas. Rezultatīvākie uzvarētāju rindās Toms Leimanis ar 33 un Edgars Štelmahers 27 punktiem, bet Tārgales komandā labākie punktu guvēji Andis Zariņš 36 un Juris Druva 19.

Apskati bronzas fināla foto!

Pēc spēlēm tika apbalvoti regulārās sezonas labākie spēlētāji. Par izslēgšanas spēļu vērtīgāko spēlētāju atzīts Mārtiņš Auns (Z/K Grifs), kurš kļuva arī par labāko aizsargu, Čempionāta labākais uzbrucējs Dāvis Delvers (Baltijas Ekspresis), bet labākā centra spēlētāja tituls tika Aigaram Bernātam (Brīvostas pārvalde). Par regulārās sezonas rezultatīvāko spēlētāju ar vidēji spēlē gūtiem 32,5 punktiem kļuva Mārtiņš Rugājs (Bērzi PLUS), bet par labāko trīspunktu metēju - Auns (Z/K Grifs). Viņš desmit spēlēs realizēja 53 trīnīšus.

Čempionātā kopumā šosezon piedalījās 11 komandas - Baltijas Ekspresis, ZS Krasti/Tārgale, Z/K Grifs, Spars 1, Spars 2, Ventspils Augstskola 1, Ventspils Augstskola 2, Brīvostas pārvalde, Bērzi PLUS, Blāzma un Ventspils Tehnikums.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: