Laikraksta «Ventas Balss» pirmdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Pēc pasēm joprojām rindas

Uz jaunas pases izgatavošanu dzīvās rindas ir krietni sarukušas. Taču, ja cilvēks vēlas pierakstīties uz konkrētu pulksteņlaiku, ātrāk par jūniju viņš netiks.

Jaunie mūziķi iekaro Eiropu

Ar labu pieredzi no starptautiskā festivālā Close Encounters Helsinki- St.Petersburg atgriezušies Mūzikas vidusskolas Džeza nodaļas audzēkņi Laura Rubīna, Edgars Rugājs, Pauls Ķierpe un Ilmārs Priede, turklāt viņi šajā festivālā pirmo reizi pārstāvēja Latviju.

2.lpp. Viedoklis: „Spēks ir dziesmā ”, laikraksta “Ventas Balss” žurnāliste Dace Vašuka.

«Ja pazaudēsim saikni ar savu senču gudrību, pazaudēsim sevi. Ja kuņģis kļūs svarīgāks par dziesmu, liberalizēsimies un ekonomiski augsim, līdz kļūsim par haotisku, bezdomu, bezpārliecības un bezprincipu jūkli. Tas, protams, aizķeras tiem, kuriem dziesma nav tikai izklaide vai bizness.»

3.lpp.

Vēstures stunda – viduslaiku pilī

Stāstījumu par viduslaikiem vēstures stundā Ventspils 3. vidusskolas 7.b klases skolēni noklausījās nevis ierastajā mācību kabinetā solos, bet gan Livonijas ordeņa pilī.

Čamanis zaudē kārtējā tiesā

Likvidētā Ventspils koka bijušais vadītājs Leonards Čamanis zaudējis kārtējā tiesā. Rudenī viņš zaudēja krimināllietā pret Aivaru Lembergu, bet tagad – arī pret Ventas Balsi.

Dokos peldvieta nav ieplānota

Iedzīvotāji rosina ierīkot atpūtas vietu Dokupītes krastā. Atbilde ir noraidoša – Ventspilī ir trīs peldvietas, tāpēc atpūtas un peldēšanās vieta Dokos ierīkota netiks.

4.lpp.

Ventas Balss tulpju auto iepriecina ventspilnieces

Saulainā piektdienā, kas sakrita ar 8. martu un Sieviešu dienu, Ventas Balss īpaši noformētā automašīnā devās pilsētas ielās, lai iepriecinātu ventspilnieces.

Utis – viegli risināma problēma

Vairākiem bērnu vecākiem radušies jautājumi, vai mazuļi, kuriem konstatēta pedukoloze, drīkst apmeklēt pirmsskolas izglītības iestādi.

5.lpp. Kultūra. Katrīna vēlas iemācīties spēlēt kokli

Jaunā dziedātāja Katrīna Bindere prot izjusti izdziedāt gan spēka dziesmas, gan tās, kurās padoms tiek lūgts Jēzus mātei. Popgrupas Jūras akmentiņi dalībniece mācās ne tikai 1. ģimnāzijā, bet arī Mūzikas vidusskolā, kur apgūst džeza un estrādes dziedāšanu.

Liepājnieki rādīs savus kostīmus

Rīt teātra namā atklās Liepājas teātra kostīmu parādi Toreiz un tagad. Pasākumā piedalīsies teātra zinātniece Margita Mantiņa, aktrises Aina Karele un Dace Lūķe.

6.lpp. Sports. Hokeja čempionātā Zvaigžņu spēle

Noslēgumam tuvojas Olimpiskā centra Ventspils atklātais hokeja čempionāts. Tā noslēgumā par vairākiem pārsteigumiem parūpējies turnīra galvenais organizators Oļegs Sorokins – viņa plānos ir gan Zvaigžņu spēle, gan arī kausa izcīņas turnīrs.

Rubeņa izaicinājums – Soču spēles

«Kad nolēmu atgriezties aktīvajā sportā, tad par savu galveno mērķi izvirzīju startu Soču olimpiskajās spēlēs. Tagad tam arī plānveidīgi gatavojos, lai varētu sasniegt pēc iespējas augstākus rezultātus,» savu galveno atgriešanās iemeslu min Mārtiņš Rubenis.

Smirnova cīņa ar sniegu un salu

Pirmās ugunskristības savā jaunajā beļģu UCI kontinentālajā komandā Doltcini-Flanders Baguet piedzīvojis mūsu riteņbraucējs Andris Smirnovs, kuram vienos no mačiem nācās startēt pat mīnus 4 grādu salā.

7.lpp. Brīvbrīdim.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: